SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Kırım’da işgal tatbikatları yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2010 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2010 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Kırım’da işgal tatbikatları yapıyor
Rusya’nın Karadeniz Filosu deniz piyade birlikleri, Kırım’ın doğusunda yer alan Opuk dağı yakınlarında sahile çıkarma ve işgal altındaki kıyı bölgeleri ele geçirme tatbikatları yapıyor.
Rusya Karadeniz Filosu’nun Flag Rodinı (Vatan Bayrağı) adlı resmi gazetesinin 13 Mart tarihli 27 nolu sayısında yer alan bilgilere göre, söz konusu tatbikatlara Sivastopol’deki üsten Tsezar Kunnikov ve Nikolay Filçenkov adlı iki büyük askeri çıkarma gemisi, zırhlı taşıtlar dahil yüze yakın askeri araç katılıyor. Araç sürücüleri, Opuk dağı yakınlarındaki deneme alanında 100 kilometrelik mesafe kat etme, savaş anında araç yükleme ve boşaltma çalışmaları yapıyor.
Açıklamaya göre, bunun yanı sıra önümüzdeki bir buçuk ay içerisinde tabur ve bölüklerin atış ve taktik tatbikatları yapmaları planlanıyor.
Rusya, filoyu güçlendirmek amacı ile Fransa’dan ileri teknolojiye sahip Mistral tipi helikopter gemilerini satın alma konusunda görüşmeleri sürdürürken, Rus askeri helikopter pilotları, gemiden kalkış ve iniş tecrübelerini arttırma çalışmalarını yapıyor.
Yunus Seythalilov – Rıdvan Calilov
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.