SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Kırım’dan Suriye’ye savaş gemisi göndermeyi sürdürüyor

Rusya Karadeniz Filosunun mevcudiyetini arttırmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2016 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2016 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Kırım’dan Suriye’ye savaş gemisi göndermeyi sürdürüyor

BlackSeaNews internet sitesinin editörü, “Dışişleri Meydanı” (Maydan İnostrannıh Del) projesi yöneticisi Andrey Klimenko, Rusya’nın işgal ettiği Kırım’da askeri güçlerini büyüttüğünü ve Suriye çatışmasına kendi donanmasını da kattığını kaydetti.

QHA muhabirine konuşan Klimenko, “Rus donanması son iki sene içinde Kırım’da çok güçlendi. “Amiral Grigoroviç” firkateyni ve Kalibr seyir füzeleriyle donatılmış üç denizaltı şimdiden Akdeniz’den Suriye’yi bombalamaya başladı. Dün Rusya Karadeniz Filosuna ait iki küçük füze gemisi Akyar’dan (Sivastopol) doğu Akdeniz’e Suriye kıyılarına doğru yola çıktı” şeklinde açıklama yaptı.

Uzman, Rusya’nın Karadeniz Filosuna yeni römorkörler ve yedi büyük tank çıkartma gemisi eklediğini de anlattı. Ayrıca Klimenko Türkiye’nin Montrö Sözleşmesi'ne binaen Rus askeri gemilerinin boğazlardan geçişini önleyemeyediğini de belirtti.

Bilindiği gibi bahsi geçen sözleşmeye göre barış zamanı Karadeniz'e kıyıdaş Devletler, bu deniz dışında yaptırdıkları ya da satın aldıkları denizaltılarını, tezgaha koyuştan ya da satın alıştan Türkiye'ye vaktinde haber vermişlerse, deniz üslerine katılmak üzere Boğazlardan geçirme hakkına sahipler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.