SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Mali'ye silah gönderecek

Mali'nin başkenti Bamako'yu ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov tarafından Rusya'nın Mali'ye terörle mücadelede destek amacıyla silah göndermeye hazır olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Mali'ye silah gönderecek

Mali'nin başkenti Bamako'yu ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov tarafından Rusya'nın Mali'ye terörle mücadelede destek amacıyla silah göndermeye hazır olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre beraberindeki heyetle başkent Bamako'ya gelen Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, çeşitli temaslarda bulunarak görüşmelerde Rusya'nın, yıllardır askerlerinin eğitilmesine katkı sağladığı Mali'nin terörle mücadelesine destek vermeye devam edeceğini ifade etti. Terörle etkin mücadele yürütebilmesi için Mali'ye silah göndermeye hazır olduklarını da söyledi.

Mali Dışişleri Bakanı Abdulaye Diop tarafından yapılan konuyla ilgili basın açıklamasında Rusya, Mali tarafından stratejik ortak olarak tanımlanarak teçhizat, havayolu, maden ve yenilenebilir enerji alanlarında şirketlerin kurulması konusunda iki ülke arasında anlaşmalar imzalandığı belirtildi.

Rusya'nın Arika'yı en büyük silah pazarlarından birisi olarak değerlendirdiği biliniyor. Daha önce Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu tarafından Mısır'ın Rusya'dan silah alımını arttıracağı duyurulmuştu.

Moskova'da düzenlenen Rusya-Mısır Askeri İşbirliği Komisyonu 3. Toplantısı'nda konuşma yapan Şoygu iki ülkenin askeri işbirliğinde devamlı ilerleme olduğunu, anlaşmaların da sayısının arttığını ifade etti.

Mısır'ın ordusunu Rusya üretimi modern silahlarla donatmak istediğini söyleyen Şoygu, Rus silahlarının etkinlik ve potansiyelinin Suriye'deki operasyonlarda kanıtlandığını öne sürdü.
 
Bununla birlikte Mısır ile Rusya arasındaki askeri ilişkilerde en önemli gelişmenin Mayıs 2016'da imzalanan protokol icabı Mısır'ın Rus navigasyon uydu sistemi GLONASS'a erişim hakkı elde etmesi olduğunu da hatırlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.