SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya milletvekili Zatulin: Yanukoviç, Karadeniz Filosunun konuşlandırılma süresini uzatabilir- TEKRAR

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2010 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2010 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya milletvekili Zatulin: Yanukoviç, Karadeniz Filosunun konuşlandırılma süresini uzatabilir- TEKRAR
Federasyonu Parlamentosunun alt kanadı olan Devlet Dumasının Dış Ruslardan Sorumlu Komite Başkanı Kontansin Zatulin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in Rusya Karadeniz Filosu’nun 2017 yılında sona erecek Sivastopol’de konuşlandırma süresini uzatma konusunda anlaşma yapabileceğini iddia etti.
Unian’da yer alan bilgilere göre Sivastopol’de gazetecilere konuşan Zatulin, “İlk cumhurbaşkanlık dönemi 2017’den önce erecek olan Yanukoviç’le Rusya Karadeniz Filosunun Ukrayna’da, Kırım’da ve Sivastopol’de konuşlandırması süresini 2017’den sonrasına uzatılmasının garantisini verecek anlaşmaları yapamamakta bir gerekçe görmüyorum” dedi.
“Ukrayna’da farklı görüşlerin yer almasına rağmen halkın %70’inden fazlası Karadeniz Filosunun 2017’de Sivastopol’ü terk etmeyeceğini düşünüyor” şeklinde savunan Zatulin, “Ukrayna halkının fikrine tamamen katılıyorum, çünkü bu görüşün bir sağduyu olduğunu düşünüyorum. Bugün bunu yapmayı (süreyi uzatmayı) sağlayacak koşul ve argümanları bulmalıyız” dedi.
Aynı zamanda “Doğal gaz fiyatının düşürülmesi ve Karadeniz Filosu süresinin uzatılması konuları bu sefer bir paket haline getirilebilir” şeklinde teklifte bulunan Zatulin “Bu, baştan böyle değildi. Şimdi büyük ihtimalle bunu yapmak gerekiyor” dedi.
Duma üyesi Zatulin, aynı zamanda filo subaylarının kitlesel şekilde işten çıkarılacaklarına dair endişelerini gidermeye çalıştı. Konstantin Zatulin, “Rusya ile Ukrayna arasındaki ilişkiler iyiye giderken filoda kadroyu azaltmak manasızdır.” şeklinde bilgi verdi.
Uzmanlar, 2015’te cumhurbaşkanlık süresi sona erecek Yanukoviç’in Rusya Karadeniz Filosunun konuşlandırılması ile ilgili sorunu ele almayacağını savunmuştu.
Rıdvan Calilov



QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.