SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’nın dışişlerinden Haytarma filmine engel

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2013 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2013 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’nın dışişlerinden Haytarma filmine engel

Haytarma filminin 9. Uluslararası Kazan Müslüman Filmleri Festivali’nde Rusya Dışişleri Bakanlığının tavsiyesi üzerine yarışma dışı bırakıldığı öğrenildi.

Festivalin Seçici Kurul Başkanı Sergey Lavrentyev, 15 Minut adlı Rusça haber sitesine yaptığı açıklamada Kırım Tatarlarının sürgününü konu alan Haytarma filminin başta festival programına dahil edildiği ancak sonra Rusya Dışişleri Bakanlığının filmin listeden çıkarılmasını teklif ettiğini söyledi.

Sergey Lavrentyev, “Yarışma programında gösterilecek filmlerin listesine Haytarma filmi dahil edilmişti. Benden bu konuda ne düşündüğümü sordular. Ben de, ‘Gördüğünüz gibi yarışma programına dahil edilmiştir’ diye cevap verdim. Ancak bana Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı ile danıştıklarını ve bakanlığın filmin yarışma programına dahil edilmemesini teklif ettiğini bildirdiler” dedi.

Kazan Film Festivali Tataristan Cumhurbaşkanının himayesi altında Tataristan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı ve Kazan Belediyesi tarafından düzenleniyor ve hangi filmlerin festivale dahil edilip edilmeyeceğine memurlar karar veriyor.
Lavrentyev, festivalin düzenlenmesine ödenek ayıranların istediği değişikliği yapma hakları olduğunu düşündüğünü ifade etti ancak Dışişleri Bakanlığından böyle tavsiye beklemediğini ekledi.

Sergey Lavrentyev, “Akmescit’te meydana gelen olayın ardından konsolosun istifa etmesinden sonra tüm problemlerin çözüldüğünü düşüyordum” dedi.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı ise Kazan Film Festivalinin film seçimine karışmadığını kaydediyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan “Festivalde yarışma programında gösterilecek filmlerin listesini hazırlamak Rusya Dışişleri Bakanlığının görevi değildir” şeklinde cevap verildi.

Sergey Lavrentyev, daha önce yapmış olduğu açıklamada Haytarma filminin yarışma programına dahil edilmemesinin film için daha yararlı olacağını kaydetmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.