SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya pasaportlarının dağıtımında zaman sınırlaması olmayacak

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2014 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2014 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya pasaportlarının dağıtımında zaman sınırlaması olmayacak

Rusya Federal Göçmen Servisinin pasaport işlerinden sorumlu yöneticisi Fyodor Karpovets, Akmescit’te yapılan basın toplantısında, Kırım sakinlerine pasaportların sadece 3 ay içinde verileceğine ilişkin bilgilerin asılsız olduğunu söyledi.

Fyodr Karpovets, “Akmescit’te 3 merkezimiz, Sak, Sivastopol ve Kerç’te de birer merkezimiz çalışıyor. Bugün bu merkezlerde yaklaşık bin kişi çalışıyor. İlk dönemde kabul edebileceğimizden daha fazla kişi başvurduğu için vatandaşların kabulü konusunda zorluk çekiyoruz. Ancak herkesi sakinleştirmek istiyorum, bugün, yarın ya da 2-3 ay sonra başvuracak insanlar pasaportları alabilecek ve bu konuda hiç endişelenmeyin. Pasaportlar sadece 3 aylık sürede verileceğine ilişkin bilgiler doğru değil. Pasaportlar devamlı olarak verilecek, ama biz olanaklarımızı kullanarak 3 ay içerisinde pasaportların çoğunu vermek için gayret edeceğiz” diye kaydetti.

Rusya Federal Göçmen Servisinin bildirdiğine göre bugün 80 bin Kırım sakini Rusya pasaportu aldı, yaklaşık 300 kişi Rusya vatandaşlığına geçmeyi reddetti.

Mavile Abkerimova

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.