SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Savunma Bakanlığı yalanladı

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan DAEŞ'in Rus istihbarat görevlilerinden birini öldürdüğüne dair bilgiye yalanlama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2017 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2017 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Savunma Bakanlığı yalanladı

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de bir Rus istihbarat yetkilisinin DAEŞ tarafından kafası kesilerek öldürüldüğü iddiasını yalanladı.
 
Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de bulunan birliklerinin askerlerinin sağ salim olduğunu bildiriyoruz. Uluslararası terör ile mücadeleye yönelik görevlerini yerine getirmeye devam ediyorlar” diye savunuldu.
 
Savunma bakanlığı, “bazı medyaların uluslararası terör örgütlerin enformasyon yalanlarını düzenli olarak yayınlamalarının kınandığını” da belirtti.



155648



Daha önce Suriye'de bir Rus istihbarat yetkilisinin DAEŞ tarafından kafası kesilerek öldürüldüğü iddiasına yol açan görüntüler yayınlandı. Olay ile ilgili bilgiyi paylaşan SITE Intel Group sitesinin bildirdiğine göre infaz edilen esir Rus askerinin Albay Yevgeniy Petrenko olduğu öne sürüldü. DAEŞ terör örgütü, sözde konusu “Rus ajanın” terör örgütü ile ilgili bilgileri toplayıp Kremlin’e ilettiğini iddia etti. Bundan önce bahsi geçen Rus istihbaratçının Kafkasya, Türkiye ve Suriye’deki başka terör örgütlerine temas ettiği belirtildi.



Öte yandan Rus uzmanlar, öldürülen kişinin kimliği doğrulanmadığından dolayı bahsi geçen videonun gerçek olduğunu söylemenin erken olduğunu ileri sürdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.