SON DAKİKA
Hava Durumu

“Rusya, tüm suçu Kırım Tatarlarının üzerine attı ”

Nadejda Savçenko, Rusya’da siyasi sebeplerden dolayı tutuklu bulunan tüm kişilerin serbest bırakılması için çalışacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 21:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Rusya, tüm suçu Kırım Tatarlarının üzerine attı ”

Rusya’da yasadışı tutuklu bulunan ve 25 Mayıs tarihinde Ukrayna’ya dönen Ukraynalı kadın pilot ve milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Ukrayna heyeti üyesi Nadejda Savçenko, Kiev’de bugün, 27 Mayıs tarihinde bir basın toplantısı düzenledi.



Gazetecilere konuşan Savçenko, Rusya’da ve işgal edilen Kırım’da siyasi sebeplerden dolayı tutuklu bulunan tüm kişilerin serbest bırakılması için çalışacağını belirtti.



28047



Savçenko, “Siyasi sebeplerden dolayı tutuklu bulunan tümUkrayna vatandaşlarının serbest bırakılması için çalışacağım. Başladığım makamda bunu nasıl yapabileceğimi şimdilik bilmiyorum. Ama kısa zamanda bunu öğreneceğim. Bu konu üzerinde çalışacak uluslararası bir komite kurmak istiyorum. Çünkü Rusya, bütün suçu Kırım Tatarlarının üzerine attı” diye kaydetti.



Rusya’ya yasadışı kaçırılarak 22 yıl hapis cezasına çarptırılan Ukraynalı kadın pilot ve milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Ukrayna heyeti üyesi Nadejda Savçenko, 25 Mayıs tarihinde Ukrayna’ya döndü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Savçenko için af imzaladığı açıklandı. Nadejda Savçenko’nun, Ukrayna’da tutuklanan iki Rus Askeri İstihbaratı (GRU) görevlisi Evgeniy Yerofeyev ve Aleksandr Aleksandrov’a karşı takas edildiği belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.