SON DAKİKA
Hava Durumu

''Rusya Türklere Ukrayna’dan daha iyi mi davranıyor?''

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2012 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2012 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
''Rusya Türklere Ukrayna’dan daha iyi mi davranıyor?''
Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, bir Rus televizyon kanalında yayınlanan Pozner adlı programda Rusya’nın Türkiye’ye sattığı gazın fiyatını düşürdüğünü kaydederek, “Rusya Türklere Ukrayna’dan daha iyi mi davranıyor?” sorusunu sordu.

Nikolay Azarov, “Biz indirim mi istiyoruz? Biz Rusya’nın gazı Avrupa’dan daha düşük fiyatlarla teminini mi istiyoruz? Hayır, biz sadece diğer ortaklarınıza sattığınız fiyattan bize gazı satınız diyoruz. Şimdi Türkiye için fiyatları düşürdüler. Biz bin metreküp başına 550 dolar öderken, Türkler 190 dolar ödüyorlar. Bu normal bir şey mi? Rusya Türklere Ukrayna’dan daha iyi mi davranıyor?” dedi.

Azarov Rusya’nın haksız gaz fiyatları ile Ukrayna’yı köşeye sıkıştırdığını ve Ukraynalıların stratejik ortağı olan Rusya’nın böyle davranmasını açıklamanın zor olduğunu kaydetti.

Nikolay Azarov Rusya Federasyonu Başbakanı Dmitriy Medvedev’in 27 Haziran’da Kiev’i ziyareti sırasında ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Temmuz ayın ortasında yapılacak görüşmede gaz konusunu önemli bir sorun olarak ele alınacağını söyledi.

Azarov Ukrayna’nın bu konuda Rusya ile komşuluk ilişkilerine güvendiğini açıkladı.

Ukrayna gaz fiyatlarının yüksek, transit fiyatlarını ise çok düşük olduğunu ileri sürerek Rusya ile imzalanan gaz kontratlarının yeniden görüşülmesini uzun bir süredir istiyor.

Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, gaz sorununu çözmek için Ukrayna'nın en kısa sürede Rusya ile görüşmeleri yoğunlaştırmak niyetinde olduğunu söylemişti.
 
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.