SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Ukrayna’da bulunan Rus askerleri için bahane buldu

Rusya Ukrayna’ya askeri uzmanlar göndermiyor, gidenler sözde gönüllü gidiyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2015 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2015 08:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Ukrayna’da bulunan Rus askerleri için bahane buldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 17 Aralık Moskova’da düzenlenen basın toplantısı sırasında: “Doğu Ukrayna’da askeri alandaki bazı problemleri çözmeye yardım eden insanlarımızın olmadığına dair bir açıklama yapmadık. Bu demek değil ki Donbas’ta düzenli birliklerimiz var.” diyerek Donbas'taki Rusya yanlısı teröristlere ve ayrılıkçalara destek verilmediğini iddia etti.

Rusya Başkanı, Donbas ile ilgili yaptığı açıklamalardan sonra çok zaman geçmeden Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin’in sözlerine açıklama getirmeye çalıştı. Peskov, "Putin’in sözlerinden Ukrayna’da Rus askerleri birlikleri var diye bir sonuç çıkaranların" yanıldıklarını öne sürüp, “Putin'in sözleri yanlış anlaşıldı. Donbas’ta savaş var. Ateş ediliyor. Silahlar kullanılıyor. Bu da askeri problemler demek.” şeklinde Donbas'taki ayrılıkçılara verdikleri desteği örtbas etmeye çalıştı.

Açıklamaya göre Rusya, Ukrayna’ya asker göndermiyor, Rusya’dan Ukrayna’ya savaşmaya gidenler "gönüllü" olarak gidiyor. Peskov, Ukrayna'da savaş Rus askerlerini: “Bazıları belirli bir istihdamı yok diye, bazıları izinlerini orada kullanıyor, bazıları ücretsiz izin alıp gidiyor. Böyle insanlar gerçekten var. Bu insanlar Donbas’a destek vermek için gidiyor.” diyerek savundu.

Peskov'un sözlerinde gerçeklik payı da yok değil, zira Rus General Gerasimov'un "hibrid savaş" konseptine göre (bkz. “Rusya, Balkanlar’da "hibrid savaş" planlıyor” haberiRusya göz koyduğu bölgelere asla resmi birliklerini göndermiyor, önce plakaları sökülmüş ve rütbe işaretleri taşımayan silahlı milislerle Kırım'da olduğu gibi bölgeyi ele geçiriyor, eğer kontrolü sağlamayazsa Ukrayna'nın doğusunda yaptığı gibi bölgeyi dolaylı yollardan terörize ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.