SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya vizesi için yabancılara parmak izi şartı

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya vizesi için yabancılara parmak izi şartı

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, 10 Aralık tarihinden itibaren Rusya’ya gelmek için vize başvurusunda bulunan yabancıların parmak izlerini vermek zorunda olduğunu öngören talimatı imzaladı.

RİA Novosti haber ajansında yer alan açıklamada, “10 Aralık tarihinden itibaren Rusya Federasyonu’nun Birleşik Krallık ve Kuzey İrlanda, Danimarka Krallığı, Myanmar Birliği Cumhuriyeti ve Namibya Cumhuriyeti’ndeki konsolosluk ve diplomatik temsilciliklerinde Rusya Federasyonu’na giriş yapmak için vize veya transit vizesi başvurusunda bulunan yabancı ülke vatandaşları veya vatandaşlığı olmayan insanlardan biometrik veriler (resim, parmak izi) alınması gerekiyor” denildi.

Tüm ülkelere, 5 Aralık tarihine kadar söz konusu karar hakkında bilgi verilecek. Biometrik verilerin toplanmasının organizasyonundan Rusya Dışişleri Bakanlığı ve Federal Güvenlik Servisi sorumlu olacak.

Birleşik Krallık, vize başvurularında Rusya vatandaşlarında biometrik verilerin toplanmasını 2008 yılında uygulamaya başladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.