SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya: "Ya Esad oturacak ya da Nusra"

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Suriye'de Esad'ın iktidarda kalması gerektiğini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2016 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2016 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya: "Ya Esad oturacak ya da Nusra"

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov, Suriye'nin yönetiminin radikal unsurların eline geçmemesi için Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın iktidarda kalması gerektiğini iddia etti.

Rossiya 1 kanalındaki ‘Cumartesi Haberleri’ programında konuşan Peskov, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın devrilmesinin ülkede radikal unsurlara zafer kazandıracağını, bunun da yeni bir mülteci akımına yol açacağını ve böylelikle ülkede siyasi çözümü imkansız kılacağını öne sürdü.

Peskov, "Sadece iki seçenek var. Şam'da ya Esad oturacak ya da Nusra (radikal İslamcı örgüt Nusra Cephesi). Şu an üçüncü bir seçenek yok. Ülkede siyasi çözümün sağlanması için Şam'da Esad oturmalı." diye kaydetti.

Rejimin düşmesi ve radikal unsurların başa gelmesi durumunda siyasi çözümün olmayacağını belirten Peskov, “Suriye'deki krizin çözümü için uluslararası toplumun uzun bir süre ve çok çaba harcaması gerekiyor. Tüm Suriye toprakları kurtarılmalı. Ülkenin parçalanmaması için her şey yapılmalı. Aksi halde bu tüm bölge için felaket olur" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.