SON DAKİKA
Hava Durumu

“Rusya’ya karşı yaptırımları gözden geçirme rejimi değiştirmeli”

Kırım işgal altında kalırken Donbas’taki savaş ise her gün insan hayatını almaya devam ederken Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlar gevşetilmeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2017 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2017 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Rusya’ya karşı yaptırımları gözden geçirme rejimi değiştirmeli”

Avrupa Parlamentosu milletvekili, Alman politikacı Rebecca Harms, Avrupa Birliği’nin Rusya Federasyonu’na karşı uygulanan yaptırımları yarım yılda bir gözden geçirerek düşünmeden davrandığını ifade etti.
 
Kiev’de 12 Mayıs tarihinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Rebecca Harms, “Avrupa yaptırımları çok sık gözden geçiriyor. Gözden geçirme süresi 6 aydan 1 yıla çıkartılmalı. Avrupalıların Rusya Federasyonu’na karşı uygulanan yaptırımların kaldırılmasını istediğini düşünenler yanılıyorlar. Kırım işgal altında kaldığı sürece biz yaptırımlardan vazgeçmeyeceğiz” diye kaydetti.
 
Bunun dışında Rebecca Harms, Donbas’ta savaş devam ettiği sürece de yaptırımların gevşetilmeyeceğini belirtti.



151164



Bilindiği gibi, Brüksel’de 15 Aralık tarihinde toplanan Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nde Ukrayna krizinden dolayı 2014 yılından bu yana Rusya’ya uygulanan yaptırımların 6 ay daha 15 Eylül tarihine uzatılması kararı alındı. “Kara listeye” 150 gerçek kişi dahil edildi.
 
ABD Senatosu Uluslararası İlişkiler Komitesi, Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar ile ilgili yasa tasarısı üzerinde çalışmaları askıya aldı. Komite Başkanı Bob Corker, Senato’nun Rusya’nın ABD’deki başkanlık seçimlerine müdahalesi ile ilgili soruşturmanın sonuçlarını beklemek istediğini açıkladı.



 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.