SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'ya karşı yaptırımları hangi ülkeler iptal edebilir?

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2015 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2015 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'ya karşı yaptırımları hangi ülkeler iptal edebilir?

Dünyanın önde gelen ekonomik ajansı Bloomberg, Rusya’ya karşı yaptırımları iptal etmeye hazır olan ülkeleri saydı. Ajansın yayınladığı listede Kıbrıs, İtalya, Yunanistan, Macaristan, Slovakya, Avusturya ve İspanya bulunuyor.

Bloomberg, 18 Mart tarihinde yayınladığı haberde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “misafir defteri”nin analizi sonucu böyle neticelere varıldığı belirtildi. Böylece, Şubat ayının sonunda Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades, Mart'ın başında İtalya Başbakanı Matteo Renzi ziyaret ederken, Nisan ayının başında ise Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Moskova’yı ziyaret etmeyi planlıyor.

Macaristan, Slovakya, Avusturya ve İspanya’nın daha önce de Ukrayna’daki durum nedeniyle Rusya’ya yönelik yaptırım uygulanmasına karşı çıktığını belirten Bloomberg’e konuşan Avrupa Reformu Merkezi Dış Politikadan Sorumlu Müdürü Ian Bond, “Büyük ihtimalle söz konusu ülkeler, şimdi yaptırımları uzatmayacaklar ve ilgili kararı yaptırım uygulama süresinin sona ermesine dek erteleyecekler” dedi.

Öte yandan Rusya’ya karşı yaptırımların uzatılmasını aktif olarak savunan Avrupa Birliği ülkelerinin olduğunu belirten Bloomberg, söz konusu ülkeler arasında Polonya, İngiltere ve Baltık ülkelerinin yer aldığını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.