SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya yanlısı milletvekili istifa etti

Ukrayna Parlamentosu’nda Bölgeler Partisi Milletvekili Vadim Kolesniçenko istifa dilekçesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2014 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2014 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya yanlısı milletvekili istifa etti

Ukrayna Parlamentosu’nda Bölgeler Partisi Milletvekili Vadim Kolesniçenko istifa dilekçesini verdi.

Vadim Kolesniçenko, kişisel Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, “Arkadaşlar, size ve siyasi görüşlerime sadık kalıyorum. Gerçek varoluşunu durduran Ukrayna Parlamentosuna milletvekilliğinden istifa dilekçemi sundum. Bu kritik noktada herkesin güven, gerçekler ve vicdanı veya makam ve para arasında seçim yapması gerektiğini düşünüyorum. Zafere inanıyorum! Gerçekler ve tarih, onur ve güven bizden yana” diye yazdı.

Kolesniçenko, 19 Şubat 2014 tarihinden sonra Ukrayna Parlamentosu, Ukrayna Anayasası ve mevzuatına aykırı davrandığını ve bunun Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini kaybetmesini beraberinde getirdiğini düşündüğünü ifade etti.

Vadim Kolesniçenko, “Ülkede siyasi baskılar yayılıyor, hükümetin siyasi rakipleri korkutuluyor. Yüz binlerce Ukrayna vatandaşının, hükümetin lağvedilmesi, federalizasyon, Rusçaya resmi dil statüsü verilmesine ilişkin talepleri göz ardı ediliyor, insan hakları ihlal ediliyor. Demokratik kurumlar kapatıldı, milliyetçilik ve faşizm ideolojileri yayılıyor” dedi.

Sivastopol'den milletvekili seçilmiş olan Kolesniçenko’nun Kırım’a giderek Rus pasaportu alması bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.