SON DAKİKA
Hava Durumu

“Sabah matruşka gibi açtıkça Rus çıkıyor”

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2015 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2015 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Sabah matruşka gibi açtıkça Rus çıkıyor”

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Sabah gazetesinde yayınlanan ve Türkiye’de yaşayan Kırım Tatarları’nın büyük tepkisini çeken, nefretle karşılanan “Türkiye ile Rusya’nın Kırım Tatarları Politikası Uyumlu” başlıklı röportajını yorumladı. Sabah Gazetesinin “Rus” lobisi gibi çalıştığını ifade eden Güngör Yavuzaslan, gazetenin bir skandala imza attığını belirtti.

Sabah gazetesinde 10 Mart 2015 tarihinde, “Türkiye ile Rusya’nın Kırım Tatarları Politikası Uyumlu” başlığı altında gazete çalışanı Ferhat Ünlü'nün Rusya'nın Kırım'ı ele geçirdikten sonra Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Kırım Federal Bölgesindeki Yetkili Temsilcisi olarak atadığı Oleg Belaventsev, Kırım Tatar Milli Meclisi'ne zıt görüşleri ile bilinen Başbakan Yardımcısı Ruslan Balbek, Kırım Parlamentosu Başkan Yardımcısı işbirlikçi Remzi İlyasov’la yaptığı röportaj karşıt görüşe yer verilmeden yayınlandı.

Gazete’nin “Kırım Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Kırım Parlamentosu” gibi ifadeleri kullanarak Türkiye’nin tanımadığı ve zorla el konulmasını kınadığı bir bölge için bir skandala imza attığını ifade eden Güngör Yavuzaslan, “Tek taraflı açıklamayla yapılan haberde Kırım Tatar Türklerinin Lideri ve Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “ABİ” dediği Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na karşıda Diaspora Tatarlarının Lideri ifadesi kullanıldı” diye kaydetti.

Sabah Gazetesi’nde haberi yapan Ferhat Ünlü’nün Putin ziyaretinden hemen önce de Kırıma giderek Remzi İlyasov ile röportajve benzeri bir haber yaptığını hatırlatan Yavuzaslan, "Bunların, Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün geçtiğimiz günlerde Mustafa Kırımoğlu hakkındaki açıklamalarıyla benzerliği de dikkat çekici diğer nokta" dedi.

Sabah gazetesinin adeta Rusya’nın sözcüsü olduğunu ifade eden Güngör Yavuzaslan, “Kırım olayları başladığı günden bu yana yayınlarında Putin ve Rusya’nın sözcülüğünü yapana gazete Putin'in, "Kırım Tatarları'na karşı borçluyuz" dediğini ve bu borcun ödenmesi için Rusya'nın elinden geleni yaptığını haberinde açıklarken Kırım’da kaybolan ve öldürülen onlarca Tatar Türkünü unuttu. Sabah gazetesi haberinde Kırım Tatar Milli Meclisi’nin kapatıldığını başta Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu olmak üzere yüzlerce Kırımlının Kırım’a giriş yasağı olduğunu görmezden geldi” şeklinde konuştu.

Ayrıca Sabah gazetesinin Kırım’daki meslektaşlarını unuttuğunu dile getiren Yavuzaslan, “Sabaha Gazetesi tek taraflı ve gerçeklerden uzak haberinde Kırım Tatar Türklerinin yayın organı ATR televizyonu ve Kırım Haber Ajansı'nın faaliyetlerinde Kırım’da durdurulduğunu ve gazetecilere Kırım’a giriş yasağı getirildiğini unutarak skandal bir habere imza attı” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.