SON DAKİKA
Hava Durumu

Sabur cemaati, KTMM 1. Başkan Yardımcısı Çubarov'a karşı dava açılmasını istedi

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2011 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2011 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sabur cemaati, KTMM 1. Başkan Yardımcısı Çubarov'a karşı dava açılmasını istedi
AKMESCİT/SİMFEROPİL, 03.11.2011 (QHA) – Akmescit’in Petrovskaya Balka mahallesinde bulunan Sabur adlı bir cemaat, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) 1. Başkan Yardımcısı, Kırım milletvekili Refat Çubarov hakkında dava açılması talebiyle Ukrayna Genel Savcısı Viktor Pşonka ve Kırım Savcısı Stepan Molitskiy’e başvuruda bulundular.
Sabur cemaatinin QHA’ya verdiği bilgiye göre, Refat Çubarov, cemaat başkanı Kamil Ametov’un 21 Aralık 2010 tarihli başvurusuna hala cevap vermedi. Ametov, söz konusu başvuruda Çubarov’dan bir Kırım milletvekili olarak Petrovskaya Balka’da cami inşaatı için toprak ayrılması sorununun çözümünde yardım etmesini istemişti. Cemaat mensuplarının verdiği bilgiye Çubarov, Kırım Parlamentosunun Parlamento Faaliyetinin Organizasyonu ve Halkla İlişkiler Daimi Komisyon Başkanı Yefim Fiks’in kendisine 8 Şubat ve 19 Nisanda verdiği talimatlara göre Kamil Ametov’un başvurusuna cevap vermedi. Bunun için Sabur cemaati, Kırım ve Ukrayna savcılıklarına başvurup Çubarov hakkında “Yetkili Kişinin Ukrayna Milletvekili, Yerel Şura Üyesinin Yasal Taleplerni Yerine Getirmemesi, Onların Çalışmalarını Engellemesi ve Onlara Yalan Bilgi Vermesi” suçu için para cezası, tutuklama ve şartlı hapis cezası öngören Ukrayna Ceza kanununun 151.maddesi gereğince dava açılmasını talep ettiler.
Kamil Ametov’un verdiği bilgiye göre Ukrayna Genel Savcılığı ve Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı, cemaatin başvurusuna Kırım Parlamentosu Sekreterliğinin bakacağı cevabını verdi. Kamil Ametov, savcılıkların cevabını yorumlarken “Anladığım kadarıyla başvurularımızın Kırım Parlamentosu tarafından incelenmesi sonucunda savcılık Çubarov hakkında Ukrayna Ceza Kanununun 151. maddesi gereğince dava açılıp açmama konusunda karar alacak. Çubarov hakkında dava açılması, kendisini korkutup bize ve Kırım Kırım Parlamentosu komisyon başkanı Yefim Fiks’e bahane mektubu ile cevap vermek yerine başvurumuzu “Vatandaşların Başvuruları” kanununa uygun olarak incelemek zorunda bırakır diye düşünüyorum” dedi.
Kamil Ametov, Petrovskaya Balka semtinde cami inşaatı yönündeki Sabur cemaatinin fikrini Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablayev, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Özerk Cumhuriyeti Din İşleri Jkomitesinin desteklediğini belirterek “Buna rağmen Çubarov, bu konuda engel çıkarıyor” dedi.  Ametov, toprak ayırma yetkisinin milletvekillere değil, şehir idaresinin elinde olması halinde bir Kırım milletvekillinin toprak verilmesi konusunda cemaate nasıl yardım edebileceğini sorusuna ise cevap vermedi.
Ayder Acımambetov - Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.