SON DAKİKA
Hava Durumu

Saha Misyonu Kırım’da çok sayıda insan hakları ihlallerini tespit etti

​İnsan Hakları Kırım Saha Misyonu teşkilatının Koordinatörü Olga Skripnik ve analist Vissarion Aseyev, Kırım’da insan hak ve özgürlüklerinin ihlalleri ile ilgili gözlemlerini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Saha Misyonu Kırım’da çok sayıda insan hakları ihlallerini tespit etti

İnsan Hakları Kırım Saha Misyonu, Rusya yönetiminin yarımada sakinleri Kırım Tatarları ve Ukrainlerin hak ihlalleri ile ilgili sıradaki özeti hazırladı. Özette, çok sayıda yasadışı tutuklama, işkence ve gözaltına alınma olayları yer aldı.

İnsan hakları savunucuları, Kiev’de düzenlenen basın toplantısında Rus yönetiminin Kırım Tatarlarına karşı korkutma, özgürlüklerini sınırlama ve baskı uygulamanın bir sistem halinde geldiğini belirtti. Kırım Saha Misyonu temsilcileri, adalete ulaşma umudunu yitiren aktivistlerin kaçırıldığı, güvenlik kameraların kayıtları silindiğini, ardından soruşturmaların durdurulduğunu, davaların kasten adam öldürme olarak yeniden sınıflandırıldığını kaydetti. Büyük yankılar oluşturan davalara Kırım Rus yönetiminin Başsavcısı Natalya Poklonskaya’nın katıldığı ifade edildi. İnsan Hakları Kırım Saha Misyonu Reşat Ametov, Kostenko ailesi, “Çerkassı” davalarının her bir özgürlüğün sınırlanmasına yönelik önceden planlanmış eylemi kanıtladığını belirtti.

Ukrayna’nın Çerkassı şehrinde milliyetçi teşkilatların Berkut özel polis timi görevlilerine saldırması ile ilgili Kırım’da soruşturma başlatılması, Rusya yargılama sisteminin saçmalığını doğruladığını dile getiren insan hakları savunucuları, “Aslında, Ukrayna’nın bir bölgesinden ve Kırım’ın işgalinden önce bir Ukrayna vatandaşlarının diğer Ukrayna vatandaşlarına saldırı söz konusu. 2014 yılının Mart ayından itibaren gerçekleştirilen hukuki açıdan yasadışı faaliyetler, esasında farklı düşünceye sahip olan her insanı bastırmaya yöneliktir” diye konuştu.

İnsan Hakları Kırım Saha Misyonu, Avrupa Konseyi, Avrupa  Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Birleşmiş Milletler gibi insan hakları alanında faaliyet gösteren uluslararası teşkilatlara çok sayıda raporunu teslim etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.