SON DAKİKA
Hava Durumu

Savçenko: “Cumhurbaşkanı olmamı isterlerse, olurum”

Ukrayna milletvekili Nadejda Savçenko, Ukrayna Cumhurbaşkanı olma ihtimalinin olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 21:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Savçenko: “Cumhurbaşkanı olmamı isterlerse, olurum”

Rusya’da yasadışı tutuklu bulunan ve 25 Mayıs tarihinde Ukrayna’ya dönen Ukraynalı kadın pilot ve milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Ukrayna heyeti üyesi Nadejda Savçenko, Ukrayna’da cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılma ihtimalinin olduğunu bildirdi.
 
QHA muhabirinin bildirdiğine göre, Kiev’de bugün, 27 Mayıs tarihinde bir basın toplantısı düzenleyen Nadejda Savçenko, “Ukraynalıların, cumhurbaşkanı olmamı istemesi halinde, cumhurbaşkanı olurum” diye kaydetti.



28047



Bununla birlikte cumhurbaşkanlığına seçilme ihtimalinin çok düşük olduğunu belirten Savçenko, “Mutlaka Ukrayna Parlamentosu’nun çalışmalarına katılacağım. Parlamento kürsüsünde, üzerinde benim resmim olan pankartı indirip “Diğerlerine de Özgürlük” yazılı bir pankart asacağım. Şimdilik, ordu ve hapis olmak üzere sadece iki kurumu biliyorum. Orduda, lojistikten sorumlu komitelerin kurulmasıyla ilgileneceğim. Savaş, çoğu zaman kurşunlar bittiği için kaybediliyor. Bundan dolayı güçlü bir lojistiğe sahip olunması gerekiyor” dedi.
 
“Yarın savaş çıkarsa, ilk sırada yer alacağım”
 
Yakın gelecek için planlarını paylaşan Nadejda Savçenko, kendi hayatını yaşamadığını belirterek hayatının Ukrayna olduğunu kaydetti.
 
Savçenko, “İşimi çok seviyorum. Nasıl gerçekleştireceğimi henüz bilmiyorum, ama Ukrayna için gerekli olan her şeyi yapacağım ve hiçbir zaman durmayacağım! Beni serbest bırakmak için çok çaba sarf ettiniz, benden birçok ümidiniz var, bundan dolayı Ukrayna devletini nerede savunacağım benim için fark etmiyor. Yarın sıcak savaş başlarsa, ilk sıralarda yer alırım” şeklinde konuştu.
 
Kendi hayatının olmadığını, hayatının Ukrayna olduğunu belirten Nadejda Savçenko, “Elimden geldikçe, ne kadarını yapabilirsem, o kadarını yapacağım. Geri kalanını ise hep birlikte yapacağız. Mutlaka dünyadaki ülkelere gidip, vicdanlı ve iyi komşuluk ilişkileri içinde yaşamak isteyen insanlarla görüşeceğim, böyle insanları bulacağım” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.