SON DAKİKA
Hava Durumu

Savçenko, Şimonoviç ile görüştü

Nadejda Savçenko, İvan Şimonoviç ile görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Savçenko, Şimonoviç ile görüştü

Rusya’da yasadışı tutuklu bulunan ve 25 Mayıs tarihinde Ukrayna’ya dönen Ukraynalı kadın pilot ve milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Ukrayna heyeti üyesi Nadejda Savçenko, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin İnsan Haklarından Sorumlu Yardımcısı İvan Şimonoviç ile bir araya geldi.

Söz konusu görüşmenin, 28 Mayıs tarihinde Şimonoviç’in Ukrayna ziyareti kapsamında gerçekleştiği kaydedildi.

Konu ile açıklama yapan Savçenko, “Şimonoviç’in çabaları sayesinde 1992 yılında Hırvatistan ve Sırbistan, tüm esirlerin değişimini gerçekleştirdi” diye belirtti.

Ukrayna ve Rusya arasında da benzer uygulamanın yapılabileceği ümidini dile getiren Savçenko, “Ukrayna ve Rusya’da da aynı mucizenin gerçekleşebileceğine inanıyorum. Mucizeler mümkündür. Mucizeleri biz yaratıyoruz” diye ifade etti.

Rusya’ya yasadışı kaçırılarak 22 yıl hapis cezasına çarptırılan Ukraynalı kadın pilot ve milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Ukrayna heyeti üyesi Nadejda Savçenko, 25 Mayıs tarihinde Ukrayna’ya döndü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Savçenko için af imzaladığı açıklandı. Nadejda Savçenko’nun, Ukrayna’da tutuklanan iki Rus Askeri İstihbaratı (GRU) görevlisi Evgeniy Yerofeyev ve Aleksandr Aleksandrov’a karşı takas edildiği belirtildi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.