SON DAKİKA
Hava Durumu

Savcılıktan KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celâl'e uyarı

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2015 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Savcılıktan KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celâl'e uyarı

Kırım Savcılığı, Kırım Tatar Milli Meclisi 1. Başkan Yardımcısı Nariman Celâl’i ATR televizyon kanalının kapatılması durumunda “izinsiz eylemler” düzenlememesi ve eylemlere katılmaması konusunda uyardı.

Konuyla ilgili kişisel Facebook sayfasında açıklama yapan Nariman Celâl, “Aşırıcılıkla Mücadele Merkezi’nin görevlisinin eşliğinde Kırım Savcılığı’nın sempatik kadın görevlisi mütevazi evimi ziyaret ederek, ATR televizyon kanalının faaliyetlerini sonlandırması durumunda izinsiz eylemleri düzenlememem veya onlara katılmamam konusunda uyarı okudu. Geleneksel olarak belgenin kopyasını elime vermediler” diye kaydetti.

Daha önce Rusya Soruşturma Komitesi, 27 Mart tarihinde Kırım Tatar Milli Meclisi 1. Başkan Yardımcısı Nariman Celâl'i 26 Şubat davası kapsamında tanık olarak sorguya çağırmıştı.

Yaklaşık 6 saat devam eden sorgudan hemen sonra Nariman Celâl soruşturma görevlileriyle birlikte evinde arama yapılması için yola çıktı. Tanıkların söylediğine göre, yaklaşık 1 saat devam eden arama sırasında soruşturma görevlileri Nariman Celâl’in evinden hiçbir şeye el koymadı.

Kırım’daki medya kuruluşlarının Rusya mevzuatına göre tescil olması için verilen süre 1 Nisan tarihinde sona eriyor. ATR televizyon kanalı 20 Mart tarihinde Rusya Telekomünikasyon Kontrol İdaresi’nden (Roskomnadzor) Rusya mevzuatına göre tescil olma başvurusunu gönderilen evraklarda hatalar olması nedeniyle incelenmeyeceği cevabını aldı. Televizyon kanalı Roskomnadzor’a 5. kez başvuruda bulundu ama her seferinde başvuruları reddedildi. ATR medya holdingine giren Lâle çocuk televizyon kanalı, Meydan ve Lider radyoları, 15 Dakika haber sitesi de benzer sorunlar ile karşı karşıya.

Daha önce Rusya'nın Telekomünikasyon Kontrol İdaresi’nin (Roskomnadzor), Kırım Haber Ajansı’na (QHA) Kırım’da enformasyon faaliyeti göstermeye izin vermediği açıklanmıştı. Roskomnadzor, ret cevabının Rusya Federasyonu'nun 27 Aralık 1991 tarihli Medya Kanununa dayanarak verildiğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.