SON DAKİKA
Hava Durumu

Savunma Bakanlığı’ndan Kırım Tatar askerlere ödül

Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nde askerlik yapan Kırım Tatarlarını ödüllendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Savunma Bakanlığı’ndan Kırım Tatar askerlere ödül

Ukrayna Savunma Bakanı, Ukrayna ordusunun generali Stepan Poltorak, 18 Mayıs tarihinde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nde askerlik yapan Kırım Tatarları ile bir araya geldi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, görüşme sırasında Kırım Tatar askerlere güzel hizmet, yeminine sadakat ve yüksek profesyonellik için Ukrayna Savunma Bakanlığı ödüllerinin takdim edildiği bildirildi. Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak, Kırım Tatar askerleri, terörle mücadele operasyonu sırasında sergiledikleri cesaret ve kahramanlık, halkının çıkarlarının savunulmasında sergiledikleri ilkesel tutum için teşekkür etti.
 
Toplantıda konuşan Stepan Poltorak, “Çoğunuz, Kırım’da Rus saldırısı başlamasıyla, sizin için önemli olan işgal edilen yarımadadan ayrılma ve askerliğinize Ukrayna’nın ana kısmında devam etme kararı aldınız. Bugün, terörle mücadele operasyonunun yürütüldüğü bölgede hayatınızı riske atarak sizin için vatan toprağı olan Ukrayna’da barışı sağlıyorsunuz. Görevlerinizi özenle yerine getirerek, Ukrayna’ya ait Kırım’daki evlerinize dönebileceğiniz zamanı yaklaştırıyorsunuz” diye kaydetti.

Kırım’daki Rus işgalcilerin, Kırım Tatar halkına yönelik Stalin rejiminin yöntemlerini kullanarak hoşgörüsüzlük politikasına devam ettiğini ifade eden Poltorak, Kırım’ın her zaman Ukrayna’nın bir parçası olduğunu ve olacağını, Kırım Tatarlarının ise her zaman yarımadanın köklü halkı olacağını belirtti.
 
Stepan Poltorak, “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin askerleri arasında Kırım Tatar halkının temsilcilerinin yer almasıyla gurur duyuyorum. Bu, Kırım Tatarlarının yıkılmaz olduğunun ve ellerinde silahla Ukrayna, Kırım ve huzurlu geleceği korumaya hazır olduğunun kanıtıdır” dedi.
 
Savunma Bakanı Poltorak, Kırım’daki mevcut durumdan dolayı işgalcilere gerçeği çarpıtma imkanı vermemek için Kırım Tatar tarihinin tüm dünyaya bildirilmesi gerektiğini kaydetti.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.