SON DAKİKA
Hava Durumu

Sberbank şeffaflıkta sınıfta kaldı

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2014 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2014 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sberbank şeffaflıkta sınıfta kaldı

Uluslararası Şeffaflık Örgütü (Transparency International), Rusya'nın en büyük bankası, Denizbank'ın da sahibi olan Sberbank'ın, dünyanın şeffaf olmayan ilk beş şirketi arasında yer aldığını açıkladı.

Yolsuzluk ile mücadele eden ve şeffaflığı geliştiren Uluslararası Şeffaflık Örgütü, ilk beşe ayrıca üç Çin bankası ve Japonya'nın Honda Motors şirketini dahil etti.

5 Kasım Çarşamba günü Uluslararası Şeffaflık Örgütü tarafından yayınlanan raporda, dünyanın en büyük 124 şirketinin incelendiği bildirildi.

10 üzerinden 7,3 puan alan İtalyan enerji şirketi ENI, en şeffaf şirket olarak nitelendirilirken, Çin Bankası 1 puan ile sonuncu oldu. İnceleme sonunda şirketlerin aldığı ortalama puanın 3,8 olduğu belirtildi.

Yayınlanan raporda, incelenen şirketlerin üçte birinin yurtdışında ödedikleri vergi tutarlarını açıklamadığı ve şirketlerin yarısının, yurtdışında elde ettiği gelir ile ilgili hiçbir bilgi yayınlamadığı kaydedildi.

Uluslararası Şeffaflık Örgütü, şeffaflık göstergesinin bölgeye göre de değiştiğini tespit etti. Böylece Avrupa şirketlerinin şeffalık yüzdesi ortalama 58 iken Amerikalı şirketler yüzde 24 civarında bulunuyor.

Amazon, Apple, Google ve IBM gibi devler ortalamanın altında kaldı.

 
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.