SON DAKİKA
Hava Durumu

Sberbank, Ukrayna’da ayrılıkçı eylemleri finanse etmekle suçlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2014 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2014 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sberbank, Ukrayna’da ayrılıkçı eylemleri finanse etmekle suçlanıyor

Ukrayna Başsavcılığı, Ukrayna’nın güneydoğusunda ayrılıkçı eylemleri finanse ettiği şüphesiyle Rusya’nın en büyük bankalarından biri olan Sberbank’a karşı dava açtı.

Ukrinform haber ajansının haberine göre, Ukrayna Başsavcı Vekili Oleg Mahnitski yaptığı açıklamada “14 bankanın ayrılıkçıları finanse ettiğinden şüpheleniliyor. Sberbank Rossii bankasına karşı da dava açıldı” dedi. Şu an mahkemede söz konusu bankaların görevlilerine karşı açılan 300 dava inceleniyor.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) de Rus finans grubuna bağlı bir Ukrayna bankasının teröristlerin finansmanında iştirak ettiği bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştı. Büyük Rus banka gruplarının yavru şirketleri olan Ukrayna bankaları söz konusu faaliyette bulunmadıklarını söylediler. Söz konusu bankaların ayrılıkçı eylemleri finanse ettiği ıspatlanırsa, bunun sadece belli banka için değil tüm Rus finans sistemi için ağır sonuçlar doğuracağı belirtildi. Bu durumda söz konusu Rusya bankaları ve onların yabancı yavru şirketlerine karşı ulusal veuluslararası düzeyde kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadele eden FATF (Finansal Eylem Görev Gücü) kuruluşunun normlarına göre prosedürler uygulanacak.

Sberbank, Türkiye'deki iştiraki olarak Denizbank'ın yüzde 99,85'lik hissesine sahip.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.