SON DAKİKA
Hava Durumu

Sebat: "Cumhurbaşkanına destek vermek için Kiev’e gittik"

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2013 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2013 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sebat: "Cumhurbaşkanına destek vermek için Kiev’e gittik"

Sebat Derneği yetkilileri “Cumhurbaşkanına destek vermek için, tüm dünyaya Ukrayna’nın çıkarlarını, mevcut cumhurbaşkanını ve hükümeti koruyan Kırım Tatarlarının olduğunu göstermek için Antimeydan eylemlerine katıldık” diyor.

Akmescit’te 18 Aralıkta yapılan basın toplantısında konuşan Sebat Derneği yönetim kurulu üyesi Seydamet Gemeci, “Cumhurbaşkanına destek vermek için, tüm dünyaya Ukrayna çıkarlarını, mevcut Cumhurbaşkanı ve hükümeti koruyan Kırım Tatarlarının olduğunu göstermek için Kiev’e gittik” dedi.

Sebat Derneğinin yetkililerine göre “Yanukoviç, seçim kampanyasında vaat etmemesine rağmen Kırım Tatarlarının sorunlarını çözüyor”. Sebat teşkilatı yetkilileri ‘çözülen’ problemler arasında, Akmescit’te merkez cami ve diğer bölgelerde cami kurulması için arazi ayrılması, bölgesel dil yasası, Kırım Tatarlarının toprak problemleri, Kırım Tatarlarının iskanı için ayrılan bütçenin zimmete geçirilmesinin durmasını gösterdiler.

Seydamet Gemeci, “Gelecek yaşamımız belirlendiği için teşkilatımız kayıtsız kalamazdı. Biz bu çağrıya cevap verdik ve 14-15 Aralık tarihlerinde Kiev’de Mariinskiy Parkında yapılan Ukrayna Cumhurbaşkanı ve iktidar yanlısı “Ukrayna’yı koruyalım” mitinglerine katıldık. Euromeydan’a ilişkin Kiev’de olup bitenlerle endişemizi gösteren birkaç açıklama yaptık. Biz, “Darbeye hayır”, “Kaosa hayır”, İç savaşa hayır” açıklamalarında bulunduk. Kırım Tatar halkının kayıtsız kalmayacağını ve mevcut cumhurbaşkanının yanına duracağını bildirdik” dedi.

İktidar yanlısı mitinge Sebat Derneğinin yaklaşık 300 üyesi katıldı. Sebat Derneği üyeleri mitinge Kırım Tatar bayraklarını getirmişlerdi.

Sebat Derneği üyeleri korunana binaların önünde durdu. Kiev’e Avrupalı gibi görünen, sakalı olmayan, milliyetine ilişkin açık belirtisi bulunmayan insanların gittiği bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.