SON DAKİKA
Hava Durumu

Seçimler Bölgeler Partisi olmadan da yapılabilir

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2007 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2007 09:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Seçimler Bölgeler Partisi olmadan da yapılabilir
Ukrayna Yüksek Seçim Kurulu Başkan Yardımcısı Andrey Magera erken parlamento seçimlerinin Bölgeler Partisinin katılmamasına rağmen yapılacağını bildirdi.

Magera "Yasalara göre, seçimler bir parti veya blokun seçimlere katılmadığı takdirde bile yapılabilir. Fakat bu şekilde seçimlerin yapılmasını çok istemezdim." dedi.

Andrey Magera seçim listesindeki partilerden hiç birisi bugüne kadara Yüksek Seçim Kuruluna seçimlere katılmaktan vazgeçeceğini bildirmedi.

Yüksek Seçim Kurulu Başkan Yardımcısı "Partinin seçimlere katılmama kararı Yüksek Seçim Kurulunun partinin seçim listesinden çıkarmasına neden olabilir." dedi.

Magera parlamento seçimleri kanununa göre partinin seçimlere en fazla on gün kala seçimlere katılmama kararı aldığı takdirde Yüksek Seçim Kurulu oy pusulalarını yeniden bastırmalı.

Bu karar seçimlere daha yakın tarihte alındığı takdirde ise seçimlere katılmaktan vazgeçen parti veya blokunun ismi karşısında "Elendi" diye mühür bastırılmalı.

Daha önce, Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Bölgeler Partisi üyesi Nikolay Azarov Bölgeler Partisinin seçimlere katılmaktan vazgeçme kararını aldığı takdirde erken seçimlerin iptal edileceğini açıklamştı.

Çeviri: Elzara Ablâzova
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.