SON DAKİKA
Hava Durumu

Seçimler öncesi Rusya'da ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor

Rus monarşisini yeniden tesis etme vaadiyle başkanlığa aday olan Anton Bakov, "Romanov İmparatorluğu"nda kazandığı çifte vatandaşlık sebebiyle adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2018 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2018 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Seçimler öncesi Rusya'da ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor

Rusya'da bu yıl gerçekleştirilecek devlet başkanlığı seçimleri öncesinde ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rus monarşisini yeniden tesis etme vaadiyle başkanlığa aday olan Anton Bakov, "Romanov İmparatorluğu"nda kazandığı çifte vatandaşlık sebebiyle adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Rus Monarşi Partisi'nin kurucusu ve devlet başkanlığı adayı olan Bakov daha önce, 18 Mart'ta gerçekleştirilecek olan seçimler için aday olacağını açıklamıştı. Pasifik Okyanusu üzerinde bulunan üç ıssız adada "Romanov Hanedanı"nı canlandıracağını açıklayan Bakov, geçtiğimiz yıl sık sık manşetleri süslemişti. Dün, 24 Ocak'ta bir açıklama yapan Bakov, Batı Afrika'da kurduğu "Romanov İmparatorluğu"ndan çifte vatandaşlık kazandığını öne sürerek, adaylıktan çekildiğini kaydetti.

Geçtiğimiz ay Bakov, yeni kurduğu yönetimin Gambiya tarafından tanındığını kaydetmiş ve böylece ikinci vatandaşlığını kazanması sebebiyle Rusya devlet başkanlığı adaylığı için uygunluk kriterini sağlayamadığını açıkladı.

Gambiya hükümeti, Bakov'un ilginç iddialarını reddederek, "yanlış ve sahte döküman" hazırlamakla suçladı. Yine dün, Interfax'ta yayınlanan habere göre, Rusya Merkezi Seçim Komitesi Başkanı Ella Pamfilova, Bakov'un açıklamalarına göndermede bulunarak, "İmparatorluğun kurulması oldukça sansasyonel, sizi kutluyoruz. Adaylığınızı geri çekmeniz için başvuru yapmanızı bekliyoruz. Ayrıca bu alışılmadık ve ilginç projenizde size başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.