SON DAKİKA
Hava Durumu

Sergey Tigipko Bölgeler Partisinin başkanlığına gelebilir

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2010 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2010 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sergey Tigipko Bölgeler Partisinin başkanlığına gelebilir
Bu yıl yapılan Ukrayna Cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk turunda topladığı %13 oyla 3. olan genç siyasetçi Sergey Tigipko, Bölgeler Partisinin başkanı olabilir. 
Ukrayna Cumhurbaşkanı İdaresinden bir yetkilinin verdiği bilgiye göre Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Tigipko’ya parti başkanlığını Başbakan Yardımcılığıyla birlikte teklif etti.
Şu anda Sılna Ukrayna (Güçlü Ukrayna) partisinin başkanı olan Ukrayna Başbakan Yardımcısı Sergey Tigipko’nun Bölgeler Partisi başkanlığı için Sılna Ukrayna parti başkanlığını bırakmayı kabul ettiği kaydedildi. Öte yandan Tigipko’nun Bölgeler Partisi başkanı olmamaması durumunda hemen muhalefete geçme imkanını koruduğu belirtildi.
Bölgeler Partisi başkanı Viktor Yanukoviç Ukrayna Devlet Başkanlığı görevine başladığından dolayı parti başkanı görevi boşaldı. Tigipko’nun yanısıra parti başkanlığına Başbakan Nikolay Azarov ve milletvekili Aleksandr Yefremov aday gösteriliyor.
Bölgeler Partisi, Ukrayna’nın Bölgesel Kalkınma Partisi adı altında 1997 yılında kuruldu. 2001 yılında partinin adı Bölgeler Partisi olarak değişti. Farklı zamanlarda parti başkanlığını Nikolay Azarov, Vladimir Rıbak ve Vladimir Seminojenko yaptılar. 19 nisan 2003 tarihinde yapılan Bölger Partisi’nin 5. genel kurunda parti başkanlığı görevine Viktor Yanukoviç seçildi. Yanukoviç, bu göreve 19 Nisan 2008’de yapılan kongrede tekrar seçildi.
Partinin 27 yerel şubesi var. Bu şubelerde 11 bin 600 parti teşkilatı bulunuyor. Partinin 1 milyon 200 bin üyesi var. Bölgeler Partisi, 2007 yılında yapılan erken parllamento seçimlerinde 179 koltuk kazandı.
Osman Bayramaliyev
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.