SON DAKİKA
Hava Durumu

"Siemens'in Rusya pazarını kaybetme korkusu var"

Ukrayna'nın devlet kontrolündeki petrol ve doğal gaz şirketi Naftogaz'ın Yönetim Kurulu Başkanı Andrey Kobolyev, bir haber ajansına verdiği demeçte önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2017 22:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2017 22:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Siemens'in Rusya pazarını kaybetme korkusu var"

Ukrayna'nın devlet kontrolündeki petrol ve doğal gaz şirketi Naftogaz'ın Yönetim Kurulu Başkanı Andrey Kobolyev, bir haber ajansına verdiği demeçte önemli açıklamalarda bulundu. Verdiği demeçte Kobolyev, Rusya'nın baskısı sebebiyle Alman Siemens şirketinin, Ukrayna'nın doğal gaz aktarım sisteminin modernizasyonu için gerekli ekipman ve malzemenin tedariğini sürdürmeyi reddettiğini kaydetti.



158656



Gerekli malzemelerin tedariği için General Electric şirketine başvurmak zorunda kaldıklarıni belirten Kobolyev, "Getirilen ilk kompresörler Siemens'e aitti. Fakat daha sonra Siemens bize ulaşarak, "kompresör tedariğine son vermezsek Rusya pazarını kaybederiz" dedi." ifadelerini kullandı.



Bilindiği gibi, Rusya'daki Taman elektrik santrali projesi için Siemens tarafından üretilen gaz türbinlerinin yasa dışı olarak Kırım'da bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bu olaydan sonra Siemens şirketi, Rusya'da devlet kontrolündeki müşterilere güç ekipmanları teslimatının durdurulacağını ve Rus ortaklı kuruluşlara olan tedariklerin yeniden gözden geçirileceğini açıkladı. 



Alman-Rus ortaklığındaki ‘Siemens Gaz Türbini Teknolojileri’ şirketinde üretilen türbinler Taman elektrik santralinde kullanılacaktı, ancak anlaşmayı ihlal eden Rus yönetim, türbinleri işgal edilen Kırım'a gönderdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.