SON DAKİKA
Hava Durumu

Sivastopol Valisi Kunitsın: ''Rusya’nın kendisi Karadeniz Filosunu Kırım’dan çıkarıyor''

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2010 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2010 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sivastopol Valisi Kunitsın: ''Rusya’nın kendisi Karadeniz Filosunu Kırım’dan çıkarıyor''
Sivastopol (Akyar) Valisi Sergey Kunitsın, Rusya’nın kendisinin Sivastopol’de konuşlandırılan Karadeniz Filosunun Kırım’dan çıkmasını sağladığını kaydetti.
Filonun Sivastopol’de konuşlandırılmasının koşullarını ve süresini belirleyen 1997 tarihli Rusya ile Ukrayna arasındaki dostluk anlaşması, filonun 2017’den sonra Kırım’dan çıkmasını öngörüyor. Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev başta olmak üzere filonun 2017’den sonra Sivastopol’de kalmasını isteyen Rusya’nın üst düzey yetkilileri, Ukrayna’nın eski Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko’yu filoyu Sivastopol’den çıkarmakla suçladı. Kunitsın, Rusya yetkililerinin bu konudaki iddialarını yorumlarken, bu iddiaların yalan olduğunu söyledi. Kunitsın, “Kiev’in Karadeniz Filosunu Sivastopol’den dışlandığına dair açıklamaları efsanedir. Karadeniz Filosu, Rusya’da yapılan askeri reformun kapsamında 2010 yılında filoda kadrolu ve anlaşmalı olarak görev yapan kişilerin sayısını 10 bin azaltmak istiyor. Böylelikle filonun Sivastopol’den çıkmasını Ukrayna değil, Rusya sağlıyor” dedi.
Bunun yanısıra Kunitsın, 2001 yılında yapılan sayıma göre Sivastopol’de yaşayan insanların %22’sinin kendisini Ukraynalı olarak kabul ettiğini kaydetti.
Osman Bayramaliyev
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.