SON DAKİKA
Hava Durumu

Siyaset bilimciler: Yatsenyuk'un yerine Saakaşvili geçebilir

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Siyaset bilimciler: Yatsenyuk'un yerine Saakaşvili geçebilir

Siyaset bilimciler, Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk’un yerine Natalya Yaresko değil, eski Gürcistan Cumhurbaşkanı, Odesa Valisi, Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Başkanı Mihail Saakaşvili’nin getirilebileceği fikrini paylaştı.

Kiev’de 28 Ağustos tarihinde “Haftanın Siyasi Sonuçları” adı altında düzenlenen basın toplantısında siyaset uzmanları Ruslan Bortnik ve Mihail Pavliv, hükümetin, söz konusu göreve çok sayıda adayın olması nedeniyle Başbakan Arseniy Yatsenyuk’un yerine Natalya Yaresko’yu getirmeyeceği fikrini dile getirdi.

Uzmanlar, “Adaylar arasında hem Odesa Valisi Mihail Saakaşvili hem Parlamento Başkanı Vladimir Groysman var” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın, Batı’nın baskısına rağmen büyük ihtimalle Natalya Yaresko’nun söz konusu göreve “çıkmasına izin vermeyeceğini dile getiren uzmanlar, söz konusu adayın daha az kontrol edilebilir olduğunu ve Petro Poroşenko için büyük sorunlar yaratabileceğini belirtti.

Bunun dışında uzmanlar, sanayi, mali, oligarşik strüktürlerin de benzer atamayı olumlu karşılamayacağını ve söz konusu görevde daha yakın insanı görmek isteyeceklerini kaydetti.

Başbakan Arseniy Yatsenyuk’un sonbaharda görevden gideceği fikrini dile getiren siyaset bilimcileri, Yatsenyuk’un Başbakanlık görevinde kalmasının çok zor olacağını ifade etti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.