SON DAKİKA
Hava Durumu

Slovenya'da kamu çalışanlarından büyük grev

Slovenya'da aralarında gümrük memurları, hemşireler, sosyal hizmet görevlileri ve üniversitelerden profesörlerin de bulunduğu 10 binden fazla kamu çalışanı greve gitti.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2018 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2018 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Slovenya'da kamu çalışanlarından büyük grev

Slovenya'da aralarında gümrük memurları, hemşireler, sosyal hizmet görevlileri ve üniversitelerden profesörlerin de bulunduğu 10 binden fazla kamu çalışanı greve gitti. Maaşlara zam talebiyle bugün, 24 Ocak'ta gerçekleştirilen greve sendikalar da destek veriyor. 

Grev koordinatörü Jacob Pocivavsek konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Ekonomik büyümenin devam ettiği beşinci yıl içerisinde olmamıza rağmen, 2012'de uygulanan bazı ücret sınırlamaları henüz kaldırılmadı. Artık bu sınırlamaların kaldırılmasının ve maaşlara zam yapılmasının zamanı geldi." ifadelerini kullandı. Kamu çalışanlarının, maaşlarına yüzde 16 ila 20 oranında zam talebiyle, hükümet yetkilileriyle masaya oturmak istedikleri öğrenildi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü parlamentoda konuşan Slovenya Başbakanı Miro Cerar ise, "Ekonomik büyümenin faydalarını elimizden geldiğince adil bir şekilde paylaştırmaya çalışıyoruz. Sadece son iki yıl içerisinde kamu çalışanlarının maaşları yüzde 10.7 oranında yükselirken, asgari ücrete de yüzde 7'lik bir zam yapıldı. Sendikaların daha fazla zam talebiyle yaptığı bu aşırı baskıyı anlamak zor. Sahip olmadığımız şeyi paylaşamayız." şeklinde konuştu.

Taleplerin hükümet kanadında kabul görmemesi durumunda kamu çalışanlarının Şubay ayında yeni bir grev planlayacağı öğrenildi. Değerlendirmelere göre sendikalar, Haziran ayında gerçekleştirilecek seçimler öncesinde merkez sol hükümetin daha cömert davranabileceği düşüncesiyle, zam talebi baskısını artırıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.