SON DAKİKA
Hava Durumu

Smedlâyev: ''Emniyet organları sergiye izin vermemeliydi''

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2012 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2012 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Smedlâyev: ''Emniyet organları sergiye izin vermemeliydi''
Stalin’in anısına yapılan sergide panoları devirdiği için polisin peşine düştüğü Kırım Tatar Sekretaryası Başkanı Zair Smedlâyev, QHA’ya yaptığı açıklamada emniyet güçlerinin provokatif olan bu serginin yapılmasına izin vermemesi gerektiğini söyledi.

Rusya “Zamanın Anlamı-Kırım” Derneği Kırım Şubesi, SSCB’nin kanlı diktatörü Josef Stalin’in doğumunun 133. yıldönümü dolayısıyla 21 Aralıkta Akmescit’in merkezinde Stalin’in iyi olduğunu göstermek amacıyla sergi düzenlemişti. Yaklaşık 30 kişinin ziyaret ettiği bir günlük sergiye, Kırım Tatar Milli Meclisi mensupları tepkisini vermek amacıyla geldi. KTMM Sekretaryası Başkanı Zair Smedlâyev, birkaç pano devirdi. Olay sırasında tartışma çıkmazken olayı izleyen polisin şu anda Smedlâyev’in peşine düştüğü öğrenildi.

Smedlâyev, “Kırım Polisi bu olayla ne kadar uğraşsa uğraşsın, emniyet organlarının öncelikli olarak bunun yapılmamasını sağlaması gerekirdi, çünkü bu sergi provokatifti. Kırım Tatar Milli Meclisi, Ukrayna Milli Güvenlik Servisine, Polise başvurarak bu provokasyonun kabul edilmez olduğunu bildirmişti. Benim yerimde bunu her Kırım Tatarı yapardı. Hatta sadece her Kırım Tatarı değil, başka insanlar da yapardı, çünkü bu diktatörün elinden farklı halklara mensup toplam yaklaşık 40 milyon kişi öldü. Aklı yerinde olan her insan benim yerimde aynı hareketi yapardı. Bu holiganlık değil, bu, halkların sürgünlerini, insanların infaz edilmesini ve insanların insanlık dışı koşullarda toplama kamplarında tutulmasını destekleyen yabancı teşkilatların 20. yüzyılın en büyük diktatörün propagandasını yapma teşebbüsünün engellenmesidir.” dedi.

Evelina İlyasova, Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.