SON DAKİKA
Hava Durumu

Soçi Olimpiyatının güvenliği paramailiter kozaklara emanet

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2013 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2013 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Soçi Olimpiyatının güvenliği paramailiter kozaklara emanet

Kozak milislere Soçi Olimpiyatlarında da güvenliği sağlama görevi veriliyor.

AjansKafkas'ın Kavkazki Uzel'e atıfta bulunarak verdiği habere göre, Kuban Kozak Birliği’nin toplumsal düzenin korunmasında görevlendirilmesinin birinci yıl dönümü kutlamalarına katılan Krasnodar Kray Valisi Aleksandr Tkaçev 10 Eylül’de, Kuban Kozak Birliğinin Soçi Kış Olimpiyatlarında 400 kişilik bir ekiple görev yapacağını açıkladı.

Kuban Kozak Birliği atamanı Nikolay Doluda, Soçi 2014 Olimpiyatlarında görevli olacak Kozakların kalpak, ceket, pantolon ve çizme giyeceğini, her bir Kazağa 25’er bin ruble ödeneceğini ifade etti. Ataman Doluda, Olimpiyat Kozak Birliğinde yer alanların Soçi’ye gelen misafirlere yardımcı olabilmek için İngilizce cümleler öğreneceklerini de sözlerine ekledi.

Kozakların kaçak göçmenleri bulma konusundaki başarısını öven Tkaçev “Kozak milisleri kaçak göçmenlerle mücadele de çok etkili oldu. Burada Kozakların tecrübesi oldukça değerli” dedi.

Kozak birliğinin çalışmalarıyla ilgili verilen bilgilere göre, Kozaklar 1500 kaçak göçmen buldu. Bunların 500’den fazlası sınır dışı edildi, 250’si sınır dışı edilmeyi bekliyor. Federal Göç Servisi Kozak birliği ile sürekli olarak çalışmayı önerdi. Krasnodar Kray’da 270 Kozak, kaçak göçmenleri tespit etmekle ilgilenen mobil ekiplere dahil olacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.