SON DAKİKA
Hava Durumu

Soruşturma Komitesi, Çiygöz’ün tutukluluğunun uzatılmasında ısrarcı

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2015 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2015 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Soruşturma Komitesi, Çiygöz’ün tutukluluğunun uzatılmasında ısrarcı

Akmescit’in Kievskiy Bölge Mahkemesi yarın, 14 Ağustos tarihinde saat 10.00’da soruşturma görevlisinin Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz’ün tutukluluk süresinin uzatılması ile ilgili dilekçesini inceleyecek.

Kırım Tatar Milli Meclisi 1. Başkan Yardımcısı Nariman Celâl, kişisel Facebook sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mahkeme kararının ne olacağı konusunda kimsede şüphe olmadığını düşünüyorum, dilekçe haklı bulunacak ve haksız olarak suçlanan Ahtem Çiygöz tutuklu kalacak” diye kaydetti.

Daha önce, 28 Temmuz tarihinde Akmescit’in Kievskiy Bölge Mahkemesi'nde düzenlenen duruşmada, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz’ün tutukluluk süresi 3 ay ve 21 gün 19 Kasım tarihine kadar uzatıldı.

Ama Kırım Yüksek Mahkemesi, 10 Ağustos tarihinde yaptığı duruşmada Ahtem Çiygöz’ün tutukluluk süresini 19 Ağustos’a kadar kısaltarak ilk kez savcılığın talebini tam olarak haklı bulmadı ve avukatın talebini kısmen haklı buldu.

KTMM Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz, 26 Şubat 2014 tarihinde Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu önünde miting organize etmek suçuyla 29 Ocak’ta gözaltına alınmıştı. Akmescit Kievskiy Bölge Mahkemesi, Çiygöz hakkında 21 gün tutukluluk kararı çıkarmıştı. Akmescit’in Kievskiy Bölge Mahkemesi, 11 Şubat’ta yaptığı duruşmada, Ahtem Çiygöz’ün tutukluluk süresinin 3 ay daha (19 Mayıs 2015 tarihine kadar) uzatılmasına karar vermiş, 15 Mayıs tarihinde Ahtem Çiygöz’ün tutukluluk süresi iki ay daha 29 Temmuz’a kadar uzatılmıştı.

Kırım Yüksek Mahkemesi, 25 Mayıs tarihinde yaptığı duruşmada, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz’ün avukatı Aleksandr Lesovoy’un Akmescit’in Kievskiy Bölgesi Mahkemesi’nin Ahtem Çiygöz’ün tutukluluk süresinin 29 Temmuz tarihine kadar uzatılması ile ilgili kararına itirazını reddetmişti.

26 Şubat 2014 tarihinde Kırım Parlamentosu önünde Kırım Tatar Milli Meclisi ve Rus Birliği (Russkoye Yedinstvo) Partisi’nin karşı karşıya geldiği büyük miting yapıldı. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunan yaklaşık 10 bin Kırım Tatarı, parlamentonun Kırım’ın Ukrayna’dan ayrılması ile ilgili kararları kabul etmesini önlemek ve Ukrayna'nın bütünlüğünü desteklemek için mitinge katıldı. Rusya yanlısı teşkilatların yaklaşık 3-4 bin temsilcisi Kırım’ın Rusya’ya bağlamasını istemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.