SON DAKİKA
Hava Durumu

Sözde Savcı, Kırım’daki Ukrayna radyosunu denetleyecek

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde Savcısı Natalya Poklonskaya, Kırım’daki radyo yayınları ile ilgili durumu denetleme ve gerekli tedbirleri alma vaadinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sözde Savcı, Kırım’daki Ukrayna radyosunu denetleyecek

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde Savcısı Natalya Poklonskaya, işgal edilen Kırım’da yayın yapan radyoları aşırıcılık konusunda denetleyeceğini vadetti.
 
Daha önce Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da UR-1 Ukrayna radyosunun 101.4 frekansında yayın yaptığı bildirilmişti. Ukrayna’nın ana kısmından Kırım’a doğru yayın yapmaya başlayan radyonun çalışmalarına başlamasının ardından açıklamada bulunan Herson Valisi Andrey Gordeyev, Kırım’ın Cankoy ve Krasnoperekops şehirlerinde bahsi geçen radyo sinyalinin çok iyi durumda olduğunu belirtmişti.
 

UR-1 Ukrayna radyosunun Kırım’da yayın yapması ile ilgili açıklamada bulunan sözde Savcı Natalya Poklonskaya, “Savcılıkta, Kırım’da aşırıcılık belirtileri taşıyan radyo sinyalleri ve radyo dalgalarının olduğuna dair henüz bir bilgi bulunmuyor” dedi.
 
Radyo yayınını denetleme talimatının hazırlık aşamasında olduğunu dile getiren Poklonskaya, “Bu alandaki durumun gözlemlenmesi konusunda talimat hazırlıyoruz. Sözü geçen belirtilerin, olguların tespit edilmesi halinde, yayınlar aşırıcılık konusunda denetlenecek ve teknik araçları ile bu yayını bloke etmek için tüm tedbirler alınacak” diye savundu.
 
Herson Valiliği, 26 Mayıs tarihinde Ukrayna radyosunun Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a yayın yapmaya başladığını bildirdi. Herson Valisi Andrey Gordeyev, radyo yayınının, Rusya tarafından işgal edilen Kırım ve Ukrayna’nın ana kısmı arasındaki idari sınıra yakın olan bölgelerde bulunan tüm yerleşim yerlerini kapsayacağı vaadinde bulundu. Gordeyev, işgal edilen yarımadada Ukrayna radyosunun yayınının yenilenmesinin Kırım’ın geri alınmasında önemli adım olacağı kanaatinde olduğunu kaydetti.
 
11 Nisan tarihinde Ukrayna’nın, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a Ukrayna televizyon kanallarının yayını yinelemek için Herson bölgesine 150 metre yüksekliğinde televizyon kulesi yerleştirmeyi planladığı açıklanmıştı. Böylece enformasyon savaşı açısından bu önemli hamle sayesinde kitle iletişim araçları üzerinden yarımadanın Ukrayna ile bağları sağlamlaştırılabileceği belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.