SON DAKİKA
Hava Durumu

Stratfor: DAEŞ, Rus hava üssünü imha etti

DAEŞ’in Rusların birkaç savaş helikopterini ve bir savaş uçağını imha ettiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Stratfor: DAEŞ, Rus hava üssünü imha etti

Amerikan özel istihbarat ve analiz şirketi Stratfor, Suriye’de bulunan Rus askeri hava üssünün, bombardıman sonucu büyük hasar gördüğünü bildirdi.

Uzaydan yapılan fotoğraflamalarda Tiyas yakınlarında bulunan hava üssünde yanmış yapı iskeletlerinin ve bina enkazlarının göründüğünü kaydeden Stratfor uzmanları, söz konusu üssün eski fotoları ile karşılaştırma yaparak bahsi geçen binanın depo olduğu sonucuna vardı.

Bunun yanı sıra pistte Mi-24 savaş helikopterleri enkazların ve bir adet Mig-25 jet uçağının enkazlarının bulunduğunu ifade eden Stratfor uzmanları, hava üssüne birkaç defa saldırı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Stratfor, DAEŞ’in imha edilen yapı ve askeri araçları ile ilgili tam ve net bilgiyi saldırıdan hemen sonra yayınlamasını dikkate alarak saldırınun söz konusu terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği sonucuna vardı.

Daha önce Vladimir Putin'in, Suriye'deki Rus güçlerinin büyük bölümünün çekilmesi için emir verdiği bildirilmişti.

Rusya, 30 Eylül 2015 tarihinde Suriye topraklarındaki DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kampları ile sivil yerleşim yerlerini hedef aldı.

Suriye’deki savaşın beşinci yıldönümü nedeniyle 11 Mart tarihinde çeşitli insani yardım kuruluşların yayınladığı raporda, 2015 yılında Suriye’de en az 50 bin insanın öldüğü kaydedildi.

Suriye Adalet Enstitüsü (SAE) tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Şubat ayında (2016) kara ve havadan Türkmen beldesi Halep ve kırsalında yönetim karşıtlarının kontrolündeki bölgelere düzenlediği saldırılarda 390 kişinin öldüğü bildirildi. Açıklamada Rus savaş uçaklarının özellikle yerleşim yerlerini hedef aldığı vurgulanarak, saldırılarda ölenlerin 53'ünün kadın, 103'ünün çocuk, 1'inin gazeteci, 2'sinin sağlık çalışanı ve 6'sının insani yardım çalışanı olduğu kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.