SON DAKİKA
Hava Durumu

Stratfor, Kremlin’in korkularından bahsetti

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2015 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2015 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Stratfor, Kremlin’in korkularından bahsetti

Amerikan özel istihbarat kuruluşu Stratfor, Rusya yönetiminin, Ukrayna ile ilgili en çok korktuğu şeyin, ABD’nin Ukrayna’ya askeri yardım ve öldürücü silah verme konusunun olduğunu açıkladı.

Stratfor raporunda, Rusya’nın, Ukrayna’daki krizin çözümünde ABD’nin rolünün daha aktif olmasından korktuğu belirtildi.

Moskova’nın gelecek ile ilgili meselelerde çok hassas olduğunu kaydeden Stratfor, Rusya’nın, Ukrayna’nın Rusya yanlısı yönetimin devrildiği Euromeydan olaylarını tahmin edemedikten sonra söz konusu hassas yaklaşımın daha da belirgin hale geldiğini bildirdi. Kremlin’in, ABD’nin adımları tahmin edebileceğinden ve doğru cevap vereceğinden emin olmadığı ifade edildi.

ABD’nin Ukrayna askerlerine silah verme ve Rusya’ya karşı yaptırımları artırma konularının da Rusya’yı çok korkuttuğunu belirten Stratfor, “Rusya günümüzde zaten ekonomik düşüş, halk arasında artan memnuniyetsizlik ve Kremlin'in içindeki çatışmalara ilikin problemler ile mücadele ediyor. Rusya Çin’den yardım istedi. Ancak Pekin, tam olarak yardım edemiyor, çünkü kendisi çok zor mali sorunlar yaşıyor. ABD Rusya Federasyonu’na karşı birşey uygularsa Kremlin, birçok cephede mücadele imkanını kaybeder” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.