SON DAKİKA
Hava Durumu

Sürgünlere hakların iadesi Ukrayna’nın itibarın yükseltir

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2012 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2012 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sürgünlere hakların iadesi Ukrayna’nın itibarın yükseltir
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, milliyetten dolayı sürgüne uğrayanlara haklarının iade edilmesinin Ukrayna’yı bağımsızlık ve demokrasi yönüne doğru ilerleteceğini söyledi.

Kırımoğlu, Ukrayna Vatanseveri Madalyasını aldıktan sonra QHA’ya yaptığı açıklamada “Boris Kojin (Kırımoğlu’na madalyayı veren Ukrayna Deniz Kuvvetlerinin ilk komutanı emekli Koramiral), Kırım Tatar halkının hakları ve insan hakları için verilen mücadelenin aynı zamanda Ukrayna’nın bağımsız güçlü ve demokratik devlet için yapılan bir mücadele olduğunu söyledi. Bu bizim görüşlerimize uygun ve bu (Ukrayna'nın demokratikleşmesi) bizim çok isteğimiz bir şeydir. Ukrayna’nın kamu kurumlarında böyle bir anlayışın olmasını isterdik, çünkü Kırım Tatarlarının bölücü olduğu, Kırım Tatarlarının yaptığı mücadele ile sorun çıkardığı yönünde çok sayıda spekülasyon yapılıyor. Oysa gerçekte biz mücadelemizi, Koramiralin dediği gibi, Ukrayna’nın yararına yapıyoruz.” dedi.

Ukrayna Deniz Kuvvetlerinin ilk komutanı, Ukrayna Deniz Haçı Yardım Vakfı Emekli Koramiral Boris Kojin, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na Ukrayna Vatanseveri Madalyası vermişti.

Evelina İlyasova, Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.