SON DAKİKA
Hava Durumu

Suudiler, BM'nin Yemen raporunu reddetti

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'de devam eden iç savaşta 683 çocuğun ölümüne ya da yaralanmasına neden olduğu yönündeki Birleşmiş Milletler (BM) raporuna Suudi cephesinden yanıt geldi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2017 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2017 21:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Suudiler, BM'nin Yemen raporunu reddetti

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'de devam eden iç savaşta 683 çocuğun ölümüne ya da yaralanmasına neden olduğu yönündeki Birleşmiş Milletler (BM) raporuna Suudi cephesinden yanıt geldi. Bugün, 6 Ekim'de yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler raporunda aktarılan sayıların "hatalı ve yanıltıcı" olduğu belirtildi.



147774



Suudi Arabistan'ın Birleşmiş Milletler nezdindeki büyükelçisi olan Abdullah el-Muallimi konuyla ilgili olarak, "Sivil kayıplardan kaçınmak amacıyla maksimum tedbir ve özeni gösteriyoruz." şeklinde konuştu.



Yemen'de 2015 yılından beri devam eden iç savaş nedeniyle 21 milyondan fazla Yemenlinin gıda güvenliğinden yoksun kaldığı ve bunlardan 7.6 milyonunun da aşırı gıda eksikliği çektiği, ayrıca 300 bin çocuğun kötü beslendiği biliniyor. Yine savaş boyunca 3.5 milyon insan yerlerinden oldu, 1.8 milyon insan savaştan kaçtı ve 370 bin Yemenli halen iltica statüsü bekliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.