SON DAKİKA
Hava Durumu

Tahsin Cemil: Tatarlar Kazan’ı merkez alarak birleşmeli

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2013 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2013 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tahsin Cemil: Tatarlar Kazan’ı merkez alarak birleşmeli

Romanya’daki Kırım Tatarlarını Romanya Parlamentosunda temsil eden ilk milletvekili, Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği’nin ilk başkanı, Prof. Dr. Tahsin Cemil 21 Eylül’de 70. yaşını kutladı.

Romanya’nın Azerbaycan ve Türkmenistan Büyükelçiliğini yapmış olan Tahsin Cemil’in Romanya ve Osmanlı tarihi üzerine yüzlerce makalesi bulunuyor.

Tahsin Cemil’in doğum günü kutlamasına, Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği Başkanı Celil Esercep’in yanı sıra 2 hafta sonra Moskova’da büyükelçi olarak göreve başlayacak olan Cemil’in öğrencisi olan Vasile Soare de katıldı. Kutlamanın onur konuğu ise Rusya’dan Tataristan Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mazharov oldu.

Prof. Dr. Tahsin Cemil, Tataristan’daki Tatarlarla daha sıkı ilişkilerin kurulması, Kazan’ı merkez alarak Tatarların birleşmesi gerektiğini söyledi.

Tataristan Cumhuriyeti Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mazharov, Prof. Dr. Tahsin Cemil’e Kazan’ın en yüksek nişanı olan gümüş madalya ve Kazan Camisi resmi bulunan bir plaket takdim etti.

Tataristan Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mazharov, Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği Başkanı Celil Esercep’e de gümüş madalya vererek kendisini Kazan’a davet etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.