SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarım şirketiyle toprak savaşı veren köylülere başbakandan destek

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2012 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2012 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tarım şirketiyle toprak savaşı veren köylülere başbakandan destek
Kırım Başbakanı Anatoliy Mogilyov, 6 yıldır “Kırım” tarım şirketiyle toprak için mücadele veren Bahçesaray bölgesi Alma Tamak (Peçanoye), Burlük (Vilino) ve Zamruk (Beregovoye) köylerinin sakinlerine sorunu çözme sözü verdi.

Alma Tamak’ta toprak sahiplerinin verdiği mücadelede meydana gelen en son olay, Kırım Yüksek Mahkemesinin aleyhine karar alması oldu. Mahkeme, aldığı bu kararla vatandaşların sahip oldukları toprakların dağıtımı ile tapularının yasadışı olduğunu belirledi ve davayı Sivastopol (Akyar) İstinaf Mahkemesine gönderdi. Bu karardan memnun olmayan vatandaşlar, dün Sivastopol-Kezlev (Yevpatoriya) yolunu kapattılar.

Mogilyov, toprak sahipleriyle bugün yaptığı görüşmede “Ben duygularınızı anlıyorum ve hükümetin iktidarı temsilen sizi desteklediğini açıklıyorum. Biz, lehinize adaletli karar almak için hukuk çerçevesinde hareket ediyoruz.”dedi.

Mogilyov, Kırım Hükümeti hukukçularının davayı takip ettiğini, Kırım Toprak Bakanlığının davanın görüşüleceği Sivastopol İstinaf Mahkemesine, tartışmalı arsaların toprağın paylaşımı sırasında paylaşılacak arsalar listesine girmediğini belgeleyen evrakları ibraz etmeye hazır olduğunu dile getirdi. Mogilyov, “Bizim hukukçularımız, bunlar yapıldıktan sonra mahkemenin sizin tapularınızın geçerli olduğunu kabul edecek karar alacağı fikrindeler.” dedi.

Mogilyov, durumu kontrol altında tuttuğunu ve bu konuda yapılan işler konusunda halka rapor vermek için bir ay sonra Alma Tamak’a bir daha geleceğini söyledi.

Mogilyov ile görüşmeye katılanlar, kendisine gösterdiği ilgiden olayı teşekkür etti ve topraklarının ellerinden alınmayacağına inandığını söylediler.

Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.