SON DAKİKA
Hava Durumu

Tayland'dan, Arakanlı Müslümanlara yardım ve destek açıklaması

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Tayland, Arakan'daki durumu endişeyle yakından takip etmektedir. Yönetimimiz, yerinden edilmiş insanlara yardım ve koruma sağlamaya büyük önem göstermektedir." ifadelerine yer verildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2017 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2017 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tayland'dan, Arakanlı Müslümanlara yardım ve destek açıklaması

Tayland Dışişleri Bakanlığı, Arakanlı Müslümanların içerisinde bulunduğu insani krizle ilgili olarak dün, 30 Eylül'de bir açıklama yaptı. Açıklamada, "durumun yakından takip edildiği" ifade edilirken, özellikle 500 binden fazla Arakanlı Müslümanın halihazırda sığınmış olduğu Bangladeş'e destek ve yardım sağlanacağı kaydedildi.



159751



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Tayland, Arakan'daki durumu endişeyle yakından takip etmektedir. Yönetimimiz, yerinden edilmiş insanlara yardım ve koruma sağlamaya büyük önem göstermektedir." ifadelerine yer verildi. Ayrıca metinde, Tayland-Myanmar sınırındaki 9 mülteci kampında yaşam mücadelesi veren 100 bin Arakanlı Müslüman'a dikkat çekildi. Öte yandan Tayland, çeşitli insani yardım kuruluşları tarafından bölgede yaşananlarla ilgili olarak sessiz kalmakla suçlanıyordu. Tayland'ın mültecileri resmen tanımadığı ve Arakan'dan kaçan Müslümanlara yasal göçmen işçi statüsü vermediği biliniyor. 



Geçtiğimiz ay Myanmar Ordusu'nun, Arakanlı Müslümanlara karşı başlattığı sözde "askeri operasyonlar" ve etnik temizlik girişimleri sonucu neredeyse yarım milyon Arakanlı Müslüman, komşu ülke Bangladeş'e sığınmak zorunda kalmıştı. Budist çetelerin desteklediği Myanmar Ordusu'nun, Arakanlı Müslümanlara yönelik vahşi saldırıları, Birleşmiş Milletler tarafından "etnik temizlik" olarak tanımlandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.