SON DAKİKA
Hava Durumu

"Tek cephe olarak hareket etmeliyiz"

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde Ukrayna savaşında esir alınan insanlarının insani problemleri tartışıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Tek cephe olarak hareket etmeliyiz"

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Gürcistan üyesi Çori Taktakişvili, Avrupa’nın Rusya’ya karşı tek cephe olarak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

AKPM Gürcistan üyesi Çori Taktakişvili, “’Rusya ile savaş’ ve ‘hiçbir şey yapmama’ arasında seçim yapmamalıyız. Rusya’ya baskı uygulamalıyız, Savçenko ve Sentsov’un tutuklanmasından sorumlu olanlara karşı kişisel yaptırımlar uygulamalıyız. Propaganda medya kuruluşlarının ve Rusların paralı askerlerinin açıklamalarına karşı koymalıyız. Rusya’yı uluslararası hukuka uymaya zorlamalıyız.” diye konuştu.

Kırım’ın işgali ve Ukrayna'nın doğusundaki savaşın Gürcistan halkına 2008 yılında Rusya-Gürcistan savaşını hatırlatığını söyleyerek, “Saldırganlığa cevap vermezsek, sıradaki işgal edilecek ülke Avrupa Birliği ülkelerinden hangisi olacak? Tek cephe olarak hareket edersek, Nadejda Savçenko’yu ve diğerlerini kurtarabiliriz” dedi.

Tartışma sonuçlarına dayanarak, AKPM internet sayfasında yayınlanan kararı tasarısı kabul edilecek. Kararda, AKPM Rusya’yı ‘Rusya’da tutuklanan ve tutuklu bulunan tüm Ukraynalı esirleri, Kırım’da siyasi nedenlerden ötürü tutuklananları Ahtem Çiygöz de dahil olmak üzere serbest bırakmayı, etkili soruşturma yürüterek Kırım’da Ukraynalı ve Kırım Tatar aktivistlerin kaçırılmasından, onlara işkence uygulanmasından ve cinayetlerinden sorumlu insanlara karşı dava açılmasını’ çağrısı yapılıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.