SON DAKİKA
Hava Durumu

Ternopol Havalimanı Avusturyalılardan alınıp devlete geri iade edildi

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2007 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2007 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ternopol Havalimanı Avusturyalılardan alınıp devlete geri iade edildi
Ternopol Havalimanı Ukrayna Yüksek Mahkemesinin kararı ile Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonuna geri verildi.

Ukrayna Yüksek Mahkemesinin kararına göre, Ukrayna İş Mahkemesinin daha önce, 31 Mayıs 2007 tarihinde aldığı karar yürürlükten kaldırıldı.

Ternopol Havalimanı 27 Ocak 2006 tarihinde ihaleye çıkarıldı. İhaleyi Avusturya sermayeli "S TS - Servinıy Tsentr Strıy" adlı şirket kazandı. 32 milyon grivnalık alım satım sözleşmesi 9 Haziran 2006 tarihinde Avusturyalı şirketin sahibi Christian Cherner tarafından imzalandı.

Ukrayna Devlet Mülk Fonu Ternopol Mahkemesi alım satım sözleşmesini geçersiz olarak kabul edilmesi için Ternopol Mahkemesine başvurdu. Ternopol Mahkemesi sözleşmeyi iptal etme ve davalıya 5,4 milyon grivna miktarında cayma tazminatı ödemesine karar verdi.

Christian Cherner bundan sonra sözleşmenin iptali ile igili kararı iptal etmek için Lvov İstinaf Mahkemesine başvurdu. İstinaf mahkemesi 23 Ocak 2007 tarihli kararı ile Avustrya işadamının başvurusuna olumsuz cevap verdi.

"S TS - Servinıy Tsentr Strıy" şirketi 13 Şubat 2007 tarihinde Ukrayna İş Mahkemesine temyiz dilekçesini sundu.Yüksek mahkemesinin 31 Mayıstaki kararı Ternopol ve Lvov yerli mahkemelerin aldıkları kararları iptal etti.

Ukrayna Devlet Mülk Fonu Ternopol Mahkemesi ise İş Mahkemesinin kararına karşı Ukrayna Yüksek Mahkemesine başvurup, Ternopol Havalimanını geri alabildi.

Çeviri: Elzara Ablâzova
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.