SON DAKİKA
Hava Durumu

"Terörden arındırma operasyonunu, Afrin'le devam ettireceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün, 14 Ocak'ta Tokat'ta düzenlenen AK Parti 6'ıncı Olağan İl Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Terörden arındırma operasyonunu, Afrin'le devam ettireceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün, 14 Ocak'ta Tokat'ta düzenlenen AK Parti 6'ıncı Olağan İl Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Terör örgütü PKK/PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde oluşturduğu tehdide dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı ile başlatılan terörden arındırma operasyonunun önümüzdeki günlerde Afrin'e düzenlenecek harekatla devam edeceğini kaydetti.



Dönemin, Türkiye'ye destek olma ve stratejik işbirliğinin hakkını verme dönemi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki günlerde inşallah, Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk adımını attığımız güney sınırımızı terörden arındırma operasyonunu Afrin'le devam ettireceğiz. Bu süreçte müttefiklerden beklentimiz, aramızdaki köklü ilişkinin ruhuna uygun davranmalarıdır. Model ortaklık, dostluk ve stratejik müttefiklik gibi kavramların ne kadar gerçek ne kadar sahte olduğu ayan beyan ortaya çıkacaktır. Biz her şeye rağmen bölgede Amerika ile ortak çıkarlarımız olduğuna inanıyor, birlikte hareket edebileceğimizi ümit ediyoruz. Zira dönem, Türkiye'ye destek olma, stratejik işbirliğinin hakkını verme dönemidir." ifadelerini kullandı.



164199



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), alınan tedbirler ve olağanüstü çabalarla devlet kurumlarından temizlenmeye başladığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son birkaç yılda aldığımız tedbirlerle, devletimizin bünyesini bu sinsi kanser hücresinden temizliyoruz. Devletimizin kurumları, FETÖ'nün haşhaşilerinden arındıkça hamdolsun artık her açıdan daha güçlü hale geliyoruz." şeklinde konuştu. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, FETÖ elebaşısının kendine yeni bir inanç ve din ihdas ettiğini belirterek, "Pensilvanya'daki şarlatan, kişisel hırsı için Müslümanlığı tahrif ederek, yalanı, iftirayı ve takiyeyi adeta kutsallaştırarak, kendine yeni bir inanç, yeni bir din ihdas etmiştir. Kimi bir dolara, kimi 50 bin dolara ruhunu satan bu örgüt mensuplarının, çıkarları uğruna işlemeyecekleri günah, yapmayacakları ihanet yoktur." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.