SON DAKİKA
Hava Durumu

Teröristler, Donetsk'in kendilerine verilmesini istiyor

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Teröristler, Donetsk'in kendilerine verilmesini istiyor

Ukrayna’nın doğusunda silahlı çatışmaların devam ettiği Donetsk bölgesinin bir kısmında teröristlerin kurduğu “Donetsk Halk Cumhuriyeti” örgütü, Kiev ile yapılacak görüşmelerde Donetsk bölgesinin tümünün kontrolü altına geçmesinde ısrar edecek.

Sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti parlamentosu başkan yardımcısı Denis Puşilin, “Cumhuriyetin toprak bütünlüğünde ısrar edeceğiz. Cumhuriyetimizin sınırları eski Donetsk bölgesinin sınırları içinde” diye konuştu.

İlgili konunun, silah kullanmadan müzakere masasında görüşülmesi gerektiğini söyleyen Puşilin, “Belirli bir planımız var, ama şimdi maddelere göre hareket etmemiz gerekiyor. Devletçiliğimizi de kurmamız gerekiyor” dedi.

Kiev’in, Donbas bölgesini “Donetsk Halk Cumhuriyeti”nin kontrolüne vermeyi kabul edip etmeyeceğine ilişkin soruyu cevaplayan Puşilin, “Şimdi tüm bölgeyi kontrol altına alacağımıza inanmayanlar var. Ama Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin kurulacağı, referandum ve seçimleri düzenleyeceğimize, ordunun baskısına dayanabileceğimize de birçok insan inanmıyordu” şeklinde konuştu.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.