SON DAKİKA
Hava Durumu

Teröristlerden Ukrayna yönetimine ültimatom

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2015 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2015 08:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Teröristlerden Ukrayna yönetimine ültimatom

Rusya yanlısı ‘Donetsk Halk Cumhuriyeti’ terör örgütünün yetkili temsilcisi Denis Puşilin, Ukrayna Parlamentosu’ndan 14 Mart tarihine kadar yerel yönetim alanında özel düzenin uygulandığı Donbas ilçelerini belirlemesini talep ederek aksi halde Minsk anlaşmalarının iptal edileceğini belirtti.

“Minsk sürecininin suya düşebileceği ve 12 Şubat tarihinde imzalanan Minsk anlaşmalarını yerine getirme tedbirlerinin iptal edilebileceği noktaya geldik. Krizin siyasi çözümü, Minsk anlaşmasında belirtilen tedbirlerin ayrılmaz parçasıdır. Bu çözümün belli kronolojisi var” diyen Puşilin, Ukrayna Parlamentosu’nun, 14 Mart tarihinde kadar Donetsk ve Lugansk bölgelerinde özel statüsün geçerli olduğu ilçelerin listesini içeren kararı kabul etmesi gerektiğini ifade ederek bunun için Kiev’in son 24 saati kaldığını söyledi.

Minsk anlaşmalarına göre Ukrayna Parlamentosu, 14 Mart’a kadar özel statünün uygulanacağı Donbas'taki ilçelerin listesini belirlemeli.

Minsk anlaşmaları imzalandıktan sonra Rusya ve Rusya yanlısı teröristler devamlı olarak ilgili anlaşmaları ihlal ediyor. Minsk anlaşmalarında ateşkes kararı yer almasına rağmen Rusya ordusu ve Rusya yanlısı teröristler durmadan Ukrayna ordusuna ve sivil halka saldırı düzenleyerek Rusya’dan Ukrayna’nın doğu bölgelerine asker ve askeri araç göndermeye devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.