SON DAKİKA
Hava Durumu

Teröristlerin düzenlediği seçimlere inekler bile katılıyor

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2014 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2014 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Teröristlerin düzenlediği seçimlere inekler bile katılıyor

Ukrayna Güvenlik Servisi Başkan Danışmanı Markiyan Lubkivskiy, bir Ukrayna vatandaşının, teröristlerin sözde Donetsk Halk Cumhuriyetinde düzenlediği seçimlerde kendisi için, Buryonka Maslenkova ve Burkina Faso sakini adına oy kullandığını bildirdi.

Ukrayna’nın bir televizyon programına katılan Markiyan Lubkivskiy, “Donetsk Halk Cumhuriyeti seçimlerinde” internet sitesi üzerinden oy kullanan bir Ukrayna vatandaşının anketini gösterdi.

İlgili Ukrayna vatandaşının adını açıklamayan Lubkivskiy, “Daha sonra kadın daha bir anketi doldurdu. İlk adım: seçmenin adı ve soyadı. Kadın, Maslenkova Buryonka Telenkova diye dolduruyor (burada seçmenin adı inek, baba adı buzağı anlamına geliyor). İkinci adım: ikamet adresi. Kadın, “Novorosya, Ubitoye (Öldürülen) köyü, 9. inek ahırı, 5. bölme” diye dolduruyor. Ankette yer alan kimlik bilgileri kısmında kadın, “çoban Semyon İvanoviç tarafından verilen MU-123321 Numaralı kulak etiketi” diye yazıyor. Seçim bölgesinde oy kullanmama nedeni bölümü, “Şahsi olarak bulunamam, bağlıyım” diye dolduruluyor” diye anlattı.

Ardından kadına gelen resmi cevapta, “Sayın Maslenkova Buryonka Telenkova, oy kullanmanız için kişisel aktivasyon şifreniz 511241...” denildi. Ayrıca, aynı kadın Burkina Faso sakini olarak oy kullandı ve yine seçmen olarak kaydedildi.

Markiyan Lubkivskiy, “Bu tamamen sahte seçimler. Herhangi bir irade tecelli edilmiyor. Bu bir fars, soytarılık” dedi.

Ukrayna Parlamentosu, 16 Eylül’de basına kapalı olarak gerçekleşen oturumda, Luganks ve Donetsk bölgelerindeki bazı ilçelere 3 yıllık süre için özel statünün verilmesi ve ilgili bölgelerde 7 Aralık tarihinde yerel seçimlerin yapılmasına ilişkin yasaları kabul etti.

Bununla birlikte teröristler, sözde Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin başkanlarını ve parlamento üyelerini 2 Kasım tarihinde seçeceklerini ileri sürdü.

ABD ve Avrupa Birliği, ilgili seçimlerin sonuçlarını tanımayacağını açıklarken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ilgili seçimlerin mevcut ateşkesi tehlike altına koyduğunu kaydetti. NATO, teröristlerin Donetsk ve Lugansk bölgelerinde 2 Kasım tarihinde düzenlemeyi planladığı seçimlerin, Donbas’ta durumu istikrara kavuşturma çabalarını bozduğu kanaatinde.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’nın sözde Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinde yapılacak seçimlerinin sonuçlarını kabul edeceğini savundu.

Ukrayna Dışileri Bakanlığı Sözcüsü Yevgeniy Perebiynis, Rus yetkililerinin ilgili “seçimlerin” sonuçlarını kabul edeceğine ilişkin açıklamalarını yıkıcı ve kışkırtıcı olarak nitelendirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.