SON DAKİKA
Hava Durumu

Teröristlerin kontrolündeki bölgelere para yok

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2014 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2014 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Teröristlerin kontrolündeki bölgelere para yok

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde Rusya yanlısı teröristlerin işgal ettiği ve Ukrayna yönetiminin kontrol edemediği bölgelerin 34,2 milyar grivna (2,5 milyar dolar) tutarında yardım ödeneğine ihtiyacı olduğunu fakat mevcut durumda onların bu paraları alamayacağını açıkladı.

Teröristlerin kontrolü altında bulunan bölgelerin devlet bütçesinden para alamayacağını belirten Yatsenyuk, hükümetin teröristleri finanse etmeyeceğini kaydetti.

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Yatsenyuk, Ukrayna yönetiminin kontrol edemediği Donetsk bölgesinin 19,6 milyar, Lugansk bölgesinin ise 14,6 milyar grivnaya ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Meydana gelen duruma rağmen Ukrayna'nın ilgili bölgelere gaz vermeye devam edeceğini söyleyen Yatsenyuk, "Benim ve hükümetin yaklaşımını açıklamak isterim. Biz bu konuda çok tartıştık. Orada bizim vatandaşlarımız bulunuyor ve hükümet, onların soğukta kalmasına izin veremez. Aksi halde insani felaket ortaya çıkar. Orası bizim topraklarımız ve orada bizim insanlarımız yaşıyor. Teröristleri biz ayrı hallederiz. Kış geliyor ve biz sert davranırsak, kendi vatandaşlarımıza sert davranmış oluruz. Biz oraya gaz ve elektriği sağlayacağız" dedi.

Daha önce Ukrayna Güvenlik Konseyi, Ukrayna'nın Lugansk ve Donetsk bölgelerine insani yardım göndermeye devam edeceğini, fakat Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri terör örgütlerini finanse etmeyeceğini kaydetti.

Bakanlar Kurulu ayrıca, tüm Bakanlıklara ve diğer merkezi yürütme organlarına, 1 Aralık tarihine kadar teröristerin kontrol ettiği bölgelerden tüm resmi kuruluşları başka bölgelere taşıma talimatını verdi. Ukrayna hükümetinin resmi internet sayfasında yayınlanan kararnameye göre, 1 Aralık 2014 tarihine kadar yürütme organlarının tüm bölümleri, geçici olarak işgal edilen bölgelerden Kiev'in kontrol ettiği bölgelere taşınmalı.

Bunun yanı sıra Ukrayna hükümeti, belli Bakanlık ve İdarelere görev vererek Donbas'ın gaz borcunu sosyal ödemeler ile tazmin etme mekanizmalarını hazırlamasını istedi.



 
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.